Het faillissementsstrafrecht vandaag

Zebrastraat 31/001
9000 Gent
Belgium
Link naar de organisator


13 Nov
INSCHRIJVEN

Hoewel het faillissementsstrafrecht door de rechtsleer uitvoerig van commentaar werd voorzien, is het door verschillende recente wetswijzigingen moeilijk om een globaal zicht te krijgen op de materie.
Francis Desterbeck, Eerste advocaat-generaal bij het Hof van beroep te Gent fungeerde tien jaar lang als openbaar ministerie in de strafkamer van het hof, dat alle zaken van faillissementsstrafrecht van het ressort Gent in graad van beroep behandelt. Hij schreef een boek over het onderwerp dat, zonder zich te verliezen in details, een overzicht wil bieden van de materie, met aandacht zowel voor de strafrechtelijke als voor de burgerlijke aspecten.
Op de studienamiddag van 13 november 2020 geeft de auteur een inkijk in de materie. Het onderwerp wordt verder toegelicht door een curator, een parketmagistraat, de afdelingsvoorzitter van de ondernemingsrechtbank en een politieman. Allen staan dagelijks met beide voeten in de praktijk en lichten het onderwerp vanuit hun invalshoek nader toe.
¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦
Voorlopig gaat deze opleiding ter plaatse door, vanzelfsprekend met de nodige social distance zodat u met het nodige comfort en met een gerust gemoed kunt deelnemen. Indien de veiligheidsmaatregelen in tussentijd toch zouden worden verstrengd, zullen we op dat moment de mogelijke alternatieven bekijken. Ingeschreven deelnemers zullen alleszins stipt op de hoogte worden gehouden.
¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦¦

Sprekers
Francis Desterbeck, Eerste advocaat-generaal bij het Hof van beroep te GentRonny Joseph, advocaat en curatorNathalie Siron, substituut-procureur des Konings bij het parket Oost-VlaanderenAnn De Braekeleer, Rechter in de ondernemingsrechtbank Gent (Voorzitter van de insolventiekamer)Geert Delrue, Gerechtelijk Commissaris - Federale Gerechtelijke Politie West-Vlaanderen, docent
Doelgroep
Advocaten, magistraten, politiediensten, boekhouders, accountants, revisoren


DATUM & LOCATIE
Vrijdag 13 november 2020 | Gent
Zebrastraat - Zaal Ned KahnZebrastraat 31/0019000 Gent
(Ondergrondse parking ter plaatse)
ERKENNINGEN
OVB: erkend voor 4 puntenIGO: tussenkomst bevestigd (ook voor rechters in ondernemingszaken)IAB: erkend voor 4 uurBIBF: erkend voor 4 uur

PRIJS
195 euro (prijs excl. btw)
Deelnameprijs is inclusief het boek Het Misdrijf & Faillissement (t.w.v. Ç 64), documentatiemap, koffiepauze en broodjesmaaltijd.
******
Annulaties kunnen enkel worden aanvaard indien schriftelijk en minstens 7 dagen vóór de opleiding. Indien u verhinderd bent, staat het u steeds vrij een vervanger in uw plaats te laten deelnemen.
******

Zie ook : Intersentia nv

Kalender

Opleiding & Events

26 Nov
logo - company

Webinaire – Les particuliers fortunés aux prises avec la nouvelle obligation déclarative des...

Venez explorer, en une heure, toute l’actualité relative à l’impact de la nouvelle obligation déclarative des...

More info
26 Nov
logo - company

Overheidsopdrachten: overzicht van rechtspraak

Tijdens deze jaarlijkse studienamiddag krijgt u een selectie van specifieke topics inzake de toepassing van de nieuwe...

More info
01 Dec
logo - company

Webinar - Avoirs financiers : anticipez la fin de la « kaasroute » !

Certaines donations de biens mobiliers requièrent l’intervention d’un notaire. Si la donation...

More info
03 Dec
logo - company

CMS Virtual Campus Event

You are a student in Law, Bachelor 3 or above, with excellent academic results, interested in summer traineeships or...

More info

LexGO Network