Al het juridische nieuws vindt u op LexGO!

Heet van de naald: al het juridische nieuws uit België

LexGO verzamelt al het nieuws over de grote spelers in de Belgische juridische wereld: advocatenkantoren, juristen, notarissen en gerechtsdeurwaarders. Elke dag houdt LexGo u gratis op de hoogte van het laatste nieuws in verband met aanwervingen, promoties, samenwerkingsverbanden, onderscheidingen, vergoedingen en nieuwtjes uit de professionele wereld… Hier leest u wat er leeft in de juridische sector in België!

Nieuws


IBJ lanceert nieuwe Practice Group Health

IBJ lanceert nieuwe Practice Group Health
21/09/2016

Het IBJ lanceert dit najaar de nieuwe Practice Group “Health”. Deze Practice Group is specifiek gericht op de gezondheidssector. Hugues Delescaille (bedrijfsjurist Europaziekenhuizen), Marjorie Gobert (bedrijfsjurist Verbond van Private Ziekenhuizen van België) en Aline De Walsche (bedrijfsjurist CHR Mons-Hainaut) namen het initiatief voor deze Practice Group. Alle drie zijn ze bedrijfsjuristen met expertise in de gezondheidssector.

Read more
Mrs. Freya Mareels

Liedekerke welcomes Freya Mareels as a new partner in its Banking and Finance Practice Group
20/09/2016

Belgian law firm Liedekerke enhances its debt finance capabilities with the arrival of Freya Mareels. She joins the firm on 3 October as partner in its Banking and Finance Practice Group.

Read more
Voorstelling van het Tekenkabinet op 6 oktober 2016 - save the date!

Voorstelling van het Tekenkabinet op 6 oktober 2016 - save the date!
19/09/2016

Op 6 oktober 2016 wordt het nieuwe tekenkabinet in primeur én geheel exclusiefvoorgesteld in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent. Prenten en werken op papier die voorheen volledig onttrokken waren aan het publiek, krijgen voortaan hun vaste plaats in het museum. Dit event is exclusief voorbehouden voor de magistratuur, advocatuur, notarissen, gerechtsdeurwaarders, rechtsacademici en bedrijfsjuristen.

Read more
Lexena gaat voor

Lexena gaat voor "Out of the Box Legal Thinking"
16/09/2016

LEXENA, een nieuw advocatenassociatie, heeft een kantoor geopend in Waterloo (“La Sucrerie”). Vier ervaren advocaten bundelen hun krachten samen om hun praktijk te ontwikkelen en oplossingen te bieden op het gebied van het zaken- en familierecht.

Read more
Mr. Steven Callens

Steven Callens joins Simont Braun as Partner
14/09/2016

Simont Braun is pleased to announce the arrival of Steven Callens as partner in our corporate department as from September 1st 2016.

 

Read more
Jones Day breidt zijn Banking & Finance, Capital Markets en Project Finance praktijken in Brussel uit

Jones Day breidt zijn Banking & Finance, Capital Markets en Project Finance praktijken in Brussel uit
14/09/2016

Het internationale advocatenkantoor Jones Day heeft de komst aangekondigd van twee nieuwe partners, Ferdinand Brughmans (Projects & Infrastructure) en Matthieu Duplat (Capital Markets), in zijn kantoor te Brussel. Zij vervoegen de Banking & Finance, Capital Markets en Projects & Infrastructure praktijken van het kantoor. Beide advocaten werkten voordien bij White & Case in Brussel.

Read more
Mrs. Kristin Ex

Kristin Ex wordt consultant bij USG Professionals
09/09/2016

Op 1 september startte Kristin Ex als Legal Recruiter bij USG Professionals. Kristin is een ervaren juriste met meer dan 20 jaar ervaring op de teller in zowel Legal als HR functies. Ze vervulde meerdere juridische en compliance rollen, vaak in combinatie met een HR-rol. 

Read more
Legato Advocaten: nieuwe advocatenassociatie in Hasselt

Legato Advocaten: nieuwe advocatenassociatie in Hasselt
08/09/2016

Op 15 september opent Legato Advocaten officieel haar deuren aan de Gouverneur Roppesingel 83 te Hasselt. Legato Advocaten is een nieuwe, driehoofdige advocatenassociatie, gesticht door Alexander Stevens, Bjorn Reynders en Lorenz Verpoorten.

Read more
Gerechtstolken en -vertalers van de regen in de drop

Gerechtstolken en -vertalers van de regen in de drop
07/09/2016

Bij de start van het gerechtelijk jaar nam de Beroepsvereniging Beëdigd Vertalers en Tolken (BBVT.be) de recentste statistieken van het aantal veroordelingen in België onder de loep. Die statistieken wijzen uit dat in minstens één strafzaak op drie de tussenkomst van beëdigd tolken en/of beëdigd vertalers vereist is. Ze bevestigen hiermee op objectieve wijze de toename van de nood aan vertalers en tolken in strafzaken.

Read more
Mrs. Sara Berquin

Vialegis lanceert nieuwe divisie notariaat
05/09/2016

Om aan de groeiende vraag naar geassocieerde notarissen, notariële juristen en notariële paralegals tegemoet te komen, heeft Vialegis besloten een aparte notariële divisie uit te bouwen (en dit zowel voor vaste als voor tijdelijke functies). Met het oog hierop werd Sara Berquin aangeworven, die vanaf 1 september 2016 het Vialegis-team heeft vervoegd.

Read more

LexGO Network