29/06/22

Stibbe benoemt twee nieuwe partners

Het Brusselse kantoor van Stibbe heeft Guan Schaiko (Environment & Planning) en Pieter Nobels (Banking & Finance) als partners benoemd. De nieuwe benoemingen gaan in op 1 juli 2022.

Guan Schaiko (37) startte zijn carrière bij Stibbe in de Environment & Planning praktijk in 2011. Hij is gespecialiseerd in ruimtelijke ordenings- en milieurecht, met name in EU-regelgeving (afval, chemicaliën en effectbeoordelingen), nucleair recht en natuurbehoud. Hij adviseert overheden, projectontwikkelaars en de industrie inzake de reglementaire aspecten van projectontwikkeling, grondgebruik en natuurbehoud. Guan heeft daarnaast een specifieke expertise en interesse in ESG en de bescherming van grondrechten. Daarnaast is hij de auteur van verschillende publicaties op het gebied van ruimtelijke ordening, milieurecht en mensenrechten. Guan is tevens kernredactielid van het tijdschrift Milieu- en Energierecht (MER).

Pieter Nobels (34) vervoegde Stibbe in 2011 en is sindsdien uitgegroeid tot een erkend specialist op het vlak van complexe bank- en financieringstransacties. Hij adviseert ondernemingen, financiële instellingen en overheden over een brede waaier van Belgische en internationale financiële transacties. Pieter is een expert in schuldkapitaalmarkten en voornamelijk gespecialiseerd in bedrijfs- en staatsobligaties, gestructureerde financieringen, effectiseringen en derivaten. Grote Belgische ondernemingen doen vaak een beroep op Pieter om hen bij te staan bij de uitgifte van obligaties, waaronder groene obligaties. Hij adviseert cliënten tevens over financiële regelgeving. Zo is Pieter regelmatig betrokken bij fusies en overnames van kredietinstellingen, verzekeringsmaatschappijen en aanbieders van betaaldiensten. 

De partnerbenoemingen van Guan en Pieter volgen op de recente counselpromoties van Stefanie François en Bastiaan Schelstraete in de Environment & Planning praktijk en Pieter-Jan Leemen in de Banking & Finance praktijk.

Wouter Ghijsels, Managing Partner van Stibbe Brussel: "We zijn trots om Guan en Pieter tot partner te benoemen en hen de kans te geven verder te groeien binnen ons kantoor. Samen met de recente counselpromoties in deze praktijkgroepen en de sterke teams van jonge, getalenteerde advocaten in twee praktijkgebieden waar complexe wet- en regelgeving een dagelijkse realiteit zijn, kunnen we cliënten helpen om hun business futureproof te maken. In een tijd waar onderwerpen als klimaatverandering en duurzaamheid steeds belangrijker worden, zal de promotie van Guan onze Environment & Planning praktijk verder versterken met het oog op toekomstige uitdagingen en de overgang naar een duurzame economie. Pieters gespecialiseerde expertise in gestructureerde financieringen en financiële regelgeving is zeer relevant in een steeds complexere wereld en zal ongetwijfeld onze reeds gewaardeerde Banking & Finance praktijk verder uitbouwen."

dotted_texture