Een druk eerste jaar voor legal start-up Ask Q
28/03/2022

Ask Q werd een jaar geleden opgericht door het advocatenkantoor Quinz omdat klanten steeds vaker aankloppen met capaciteitsproblemen op hun juridische afdeling. Vandaag staat Ask Q al stevig op eigen benen met lokale en internationale klanten zoals Baloise, Spadel, Ads & Data, Weba en enkele pharma multinationals.

Ask Q na één jaar:

- juridische afdelingen van grote internationale en Belgische bedrijven zijn klant;

- het kantoor telt 11 juridische experts en wil dit jaar het aantal nog verdubbelen;

- afgelopen week opende Ask Q een nieuw innovatief kantoor in Medialaan - Vilvoorde;

- het eerste ‘GDPR Expert Lab’ is operationeel.

“Door het day-to-day werk komen veel in-house legal counsels niet meer toe aan het strategisch werk”, aldus Marieke Vandriessche, General Manager van Ask Q. “Wij bieden capaciteit om typische pieken of bottlenecks in dat juridisch werk van hen over te nemen. Zo scheppen we voor de legal counsels de nodige ruimte om in te zetten op projecten waarin ze het verschil kunnen maken.”

‘Legal counsel on-demand’ is een relatief nieuw concept in België en verschilt wezenlijk van ‘legal interim’. “Onze experts zijn eerder een verlengstuk van het legal team bij de klant en volgen hun ritme. Ze zijn aanwezig wanneer nodig en verdwijnen wanneer er tijdelijk geen nood is. Ook heeft elke expert bij Ask Q een team van andere legal experten achter zich én een directe lijn met de advocaten van Quinz om op terug te vallen.”

LexGO Network