De 5e editie van de LexGO Legal Career Guide is er! Ontdek nu ook de online versie
04/10/2021

De 5e editie van de LexGO Gids voor de Juridische Carrières is verschenen. Nu het sociale en economische leven niet meer 'on hold' staat zijn we heel tevreden terug een positieve en aanmoedigende boodschap te kunnen brengen voor alle juristen die nadenken over hun professionele toekomst. We zien immers sinds een klein jaar een zeer sterke stijging in het aantal vacatures en dit binnen alle disciplines van het recht en voor alle ervaringsniveau's. De nood aan goede informatie over de carrièremogelijkheden binnen de juridische sector blijft dan ook zeer groot.

In deze Gids voor Juridische Carrières heeft LexGO alle beschikbare informatie over de verschillende juridische beroepen samengebracht, om zo een zo volledig mogelijk antwoord te kunnen bieden op al deze vragen. Het boekje biedt een 360° visie op alle mogelijke juridische carrières, vanaf het afstuderen tot aan het pensioen. Laurence Durodez, die samen met Hugo De Maertelaere instond voor de realisatie van de Gids vat het zo samen: "We hopen dat met deze nieuwe editie onze lezers de nodige tools aangereikt krijgen om zich een weg te banen doorheen een competitieve maar weinig transparante arbeidsmarkt en zo hun carrière beter kunnen starten, ontwikkelen of consolideren." 

Zoals elk jaar zal de LexGO Gids voor de Juridische Carrières gratis verdeeld worden onder de studenten rechten doorheen het land en zal het boekje eveneens verspreid worden onder juridische professionals. LexGO werkt hiervoor samen met talrijke studentenkringen en professionele organisaties uit het juridische milieu.

Maar de grote nieuwigheid voor 2021-2022 is de lancering van de site careerguide.lexgo.be, waar de informatie uit de papieren versie van de LexGO Career Guide nu integraal en op zeer gebruiksvriendelijke wijze kan worden geraadpleegd in het Nederlands of het Frans. Ga dus zeker kijken!

 

De 5e editie van de LexGO Legal Career Guide is er! Ontdek nu ook de online versie op careerguide.lexgo.be/nl

LexGO Network