DALDEWOLF breidt haar China Desk uit
21/10/2021

Xiufang (Ava) Tu vervoegt DALDEWOLF als counsel. Op deze manier versterkt DALDEWOLF haar departement vennootschaps- en financieel recht en breidt zij haar China Desk uit.

Ava behaalde een bachelor en master in Chinees recht aan de East China University of Political, Science and Law, een LL.M. in Europees recht aan de Katholieke Universiteit van Leuven (cum laude), en een master in Belgisch recht (gelijkstelling) aan de Université Libre de Bruxelles (magna cum laude).

Ava was eerst advocaat in China en is daarna toegetreden tot de Franstalige balie van Brussel.

Naast haar specialisatie in vennootschapsrecht (fusies en overnames, joint ventures) en handelscontracten, geeft Ava regelmatig advies omtrent projecten met Chinese en Belgische aspecten, zowel Chinese investeringsprojecten in België als Belgische investeringsprojecten in China. Haar cliënten zijn voornamelijk actief in de logistiek-, infrastructuur-, farmacie-, innovatie- en technologiesector.

Voor ze DALDEWOLF vervoegde, werkte Ava in verschillende Belgische en Chinese advocatenkantoren alsook in een grote verzekeringsgroep.

Ava spreekt vloeiend Engels, Frans en Mandarijns (moedertaal).

Patrick De Wolf, managing partner van DALDEWOLF, licht toe: "DALDEWOLF en haar  partners zijn al lange tijd actief op twee zeer verschillende maar complementaire markten, Afrika (in het bijzonder de DRC) en China. De komst van Ava is in deze context een enorme troef doordat zij een business stroom naar België heeft ontwikkeld. Door haar kwaliteiten is zij één van de meest succesvolle advocaten in dit marktsegment".

Ava legt haar keuze voor DALDEWOLF uit : "DALDEWOLF is gekend voor haar multidisciplinair aanbod gericht op de Belgische- en internationale markt. Ik zal het departement CORPORATE versterken om een cliënteel te ondersteunen dat gericht is op de Belgische, Chinese en Afrikaanse markt. De teamgeest, de creativiteit, de dynamiek en de reputatie van de advocaten van DALDEWOLF hebben me overtuigd om deze nieuwe fase van mijn carrière bij hen aan te vatten".

Zie ook : DALDEWOLF

LexGO Network