Loyens & Loeff versterkt de praktijk Corporate Investigations, Compliance & Business Crime Defence
05/02/2021

Cliënten uit het bedrijfsleven moeten voldoen aan een groeiende verscheidenheid van verplichtingen die strafrechtelijk worden gesanctioneerd. Het risico op strafvervolging en de impact daarvan op de reputatie is duidelijk een ernstige bekommernis geworden voor cliënten, die bijstand zoeken van bekwame raadslieden om zowel strafbaar gedrag binnen hun onderneming te voorkomen, als om dergelijke situaties te verhelpen. Aangezien bedrijven zelf het slachtoffer kunnen worden van fraude of schending van interne reglementen of blootgesteld kunnen worden aan een nieuw soort cybercriminaliteit, is het een onderdeel van hun risicobeheer strategie geworden om te weten tot wie zij zich moeten wenden voor advies inzake strafrechtelijke onderzoeken en procedures.

Om aan deze behoeften van cliënten tegemoet te komen, voegt Loyens & Loeff België een tak toe aan haar Litigation & Risk Management diensten en breidt zij uit met de ontwikkeling van het Corporate Investigations, Compliance & Business Crime Defence team op lokaal en internationaal niveau.

Clémence Van Muylder

Met ingang van 1 februari zal Clémence Van Muylder de praktijkgroep Litigation & Risk Management van Loyens & Loeff België vervoegen om het team te versterken dat zich focust op Corporate Investigations, Compliance & Business Crime Defence. Clémence is een allround advocaat met aanzienlijke ervaring in een breed scala van commerciële geschillen, witteboordencriminaliteit, reglementaire, administratieve en strafrechtelijke onderzoeken en procedures, alsook productaansprakelijkheid. Zij heeft expertise ontwikkeld op het gebied van ondernemingsstrafrecht en internationaal privaatrecht. Bovendien behaalde Clémence het getuigschrift van de opleiding ‘cassatieprocedures in strafzaken’ en kan zij cliënten vertegenwoordigen in strafzaken voor het Hof van Cassatie. Zij is tevens praktijkassistente internationaal privaatrecht aan de Université Libre de Bruxelles.

Hakim Boularbah, Partner en Hoofd van de praktijkgroep Litigation & Risk Management van Loyens & Loeff België: “We warmly welcome Clémence to Loyens & Loeff. We believe that her expertise will add considerable value to strengthen our Corporate Investigations, Compliance & Business Crime Defence capabilities in Belgium and will perfectly supplement the full-service experience we wish to offer our clients.”

Zie ook : Loyens & Loeff CVBA

LexGO Network