Karel Bourgeois, toonaangevend advocaat in het mededingingsrecht, vervoegt Crowell & Moring als partner
05/01/2021

Karel Bourgeois, toonaangevend advocaat in het mededingingsrecht, vervoegt het Brusselse kantoor van Crowell & Moring, waar hij cliënten zal bijstaan in Belgische en Europese mededingings- en staatssteunzaken. 

Bourgeois heeft meer dan 15 jaar ervaring in procedures betreffende concentratiecontrole, misbruik van machtspositie en kartelvorming, voornamelijk voor de Europese Commissie en de Belgische Mededingingsautoriteit.

Bourgeois heeft diepgaande expertise opgebouwd in diverse sectoren, waaronder technologie, media en telecommunicatie, infrastructuur, energie, financiële diensten en consumptiegoederen. Hij heeft ook ruime ervaring in het adviseren van cliënten over de naleving van de mededingingsregels en in het opzetten van gerichte compliance programma's.

"Crowell & Moring heeft een uitmuntende reputatie en een bloeiende praktijk in het Europees en Belgisch mededingingsrecht," aldus Karel Bourgeois."Ik kijk ernaar uit om cliënten te helpen met al hun uitdagingen op het vlak van mededinging- en staatssteun."

Bourgeois’ komst volgt op die van Vassilis Akritidis, een gerespecteerd advocaat in het internationaal handelsrecht, die in september 2020 het kantoor van Crowell & Moring in Brussel vervoegde.


"Groeiende nood aan begeleiding bij staatssteun"

Bourgeois legt zich ook toe op het vertegenwoordigen van cliënten in strategische staatssteundossiers. Hij adviseert bedrijven en overheden bij belangrijke staatssteunprocedures voor de Europese Commissie. Zo was Bourgeois betrokken bij een aantal staatssteundossiers voor grootschalige hernieuwbare-energieprojecten in België en andere EU-lidstaten en heeft hij ervaring in het bijstaan van cliënten op het vlak van de toepassing van de nieuwe COVID-19 staatssteunregels van de Europese Commissie.

"De enorme impact van COVID-19 op de economie, heeftde nood aan staatssteun snel doen toenemen.Bovendien zal staatssteun de komende jaren een belangrijk thema blijven in het kader van de digitale en groene transitie van de EU, die voor vele sectoren en bedrijven gepaard zal gaan met overheidssteun," verduidelijkt Thomas De Meese, co-managing partner van het kantoor in Brussel. "De ervaring van Karel helpt ons om cliënten te begeleiden in deze nieuwe regelgevende context."

"Compliance blijft zeer hoog op de agenda staan van internationale en nationale bedrijven," aldus Philip T. Inglima, voorzitter van Crowell & Moring. "Karels ruime ervaring in het uittekenen van compliance-programma's inzake mededinging en in het uitvoeren van antitrust-audits zal van grote meerwaarde zijn voor onze cliënten. Als notoir expert in staatssteun vergroot Karel onze capaciteit om cliënten te vertegenwoordigen in strategische staatssteundossiers."

Bourgeois werkte voorheen bij Allen & Overy, waar hij senior mededingingsadvocaat was. Hij behaalde een LLM aan de University of Chicago Law School en een master in de rechten, magna cum laude, aan de KU Leuven.

Zie ook : Crowell & Moring

LexGO Network