Janson viert haar 70ste verjaardag
29/10/2020

In 1950 werd de eerste advocatenassociatie in België opgericht, onder de naam Janson Baugniet. Met haar 4 kantoren, ongeveer 100 advocaten en 17 praktijkgebieden, is het kantoor nog nooit zo aanwezig en dynamisch geweest als vandaag. Zo kan aan de behoeften van alle cliënten voldaan worden, of het nu gaat om grote, middelgrote of kleine bedrijven, overheden of particulieren.

Met vestigingen in de verschillende regio's van het land telt het kantoor nu bijna evenveel Nederlandstalige als Franstalige advocaten. Daarnaast bekleedt de meerderheid van de vennoten en senior medewerkers ook academische functies.

Een ander opmerkelijk feit is dat de associatie nu bijna evenveel vrouwelijke als mannelijke advocaten telt, perfect in lijn met de evolutie van de advocatuur.

Wat de associatie en haar advocaten verder nog kenmerkt, is meteen ook wat haar in staat gesteld heeft om doorheen de tijd relevant te blijven: een groot aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Er heerst een unieke structuur waarbij vennoten en medewerkers heel nauw met elkaar samenwerken en waarbij de medewerkers in direct contact staan met de cliënten, ten behoeve van deze laatsten.

De associatie is lokaal sterk verankerd, maar heeft tegelijkertijd een breed internationaal netwerk opgezet. Hoewel de associatie altijd onafhankelijk is gebleven van andere nationale en internationale structuren, heeft zij nauwe banden opgebouwd met vooraanstaande advocatenkantoren van over de hele wereld.

Dit alles zorgt ervoor dat het kantoor praktische, creatieve en kwalitatieve oplossingen kan blijven bieden tegen aantrekkelijke tarieven, of het nu gaat om advies, bemiddeling of procesvoering.

70 jaar na haar oprichting wordt Janson Baugniet omgedoopt tot Janson, met de nadruk op efficiëntie en pragmatisme. Voor de gelegenheid is de website gemoderniseerd en verjongd, zodat het nog beter de dynamiek, de gedrevenheid en de jeugdige wind die er door het kantoor waait, weerspiegelt. 

Janson kijkt resoluut vooruit naar de toekomst, om die van haar cliënten nog beter te maken.

 

Zie ook : Janson

LexGO Network