Toonaangevend internationaal Trade Team vervoegt Crowell & Moring in Brussel
29/09/2020

Het team adviseert klanten over het verbeteren van de markttoegang, het maximaliseren van handelsvoordelen en het navigeren door de wereldwijde handel en de EU-wetgeving.

Vassilis Akritidis, een toonaangevende International Trade advocaat, sluit zich aan bij Crowell & Moring in Brussel en breidt de capaciteit van het kantoor uit om cliënten wereldwijd te voorzien van strategisch europees advies over internationale handel. Akritidis en zijn team hebben een brede praktijk met onder meer ervaring in het recht en de procedures van de Wereldhandelsorganisatie (WHO), in douanerecht en in procesvoering rond oneerlijke handel.

Akritidis komt over van DWF, waar hij de internationale handels- en WHO-praktijk leidde en als managing partner van het kantoor in Brussel fungeerde. Voorafgaand aan die rol leidde hij de "EU international trade" praktijk bij twee andere grote advocatenkantoren. Samen met Akritidis vervoegt ook Lorenzo Di Masi, een voormalig senior medewerker van Crowell & Moring, het kantoor. Het duo werkte de afgelopen twee jaar nauw samen op het gebied van EU-onderzoeken, douane en regelgeving.

Akritidis heeft bijna drie decennia ervaring. Hij adviseert klanten voornamelijk over handelsbeschermingsonderzoeken, douanezaken, handelsbelemmeringen/markttoegangskwesties, handelssancties/exportcontroles, en EU-antifraudeonderzoeken onder leiding van OLAF, het Europees Bureau voor Fraudebestrijding. Juridische publicaties als Chambers & Partners en Legal 500 erkennen hem consequent als expert. Akritidis adviseert ook cliënten over Europese openbare aanbestedingen, het EU-mededingingsrecht, EU-interne marktkwesties en hij is een ervaren procesadvocaat zowel voor nationale rechtbanken als voor het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Hij adviseert internationale bedrijven over hun contacten met EU-instellingen, Europese en Aziatische overheden en vertegenwoordigt hen voor internationale handelsautoriteiten en opsporingsinstanties.

"Vassilis heeft de gevestigde reputatie en bewezen ervaring om onze klanten te helpen hun internationale handelsproblemen op te lossen", aldus Philip T.Inglima, voorzitter van Crowell & Moring. "Hij vervoegt het kantoor in een tijd waarin we ons internationaal strategisch vergroten. We breiden ook steeds meer ons vermogen uit om wereldwijd klanten te adviseren op cruciale gebieden.”

Akritidis heeft bedrijven, beroepsverenigingen en overheden in de EU-lidstaten geadviseerd, evenals in India, China, Brazilië, Thailand, Taiwan, Kroatië, Rusland, Oekraïne, Korea, Turkije, de VAE en de Verenigde Staten. Hij heeft 10 onderzoeken behandeld voor de Euraziatische Economische Commissie in Moskou, die de Aziatische respondenten vertegenwoordigt. Zijn klanten zijn actief in onder meer de staalsector, de chemische sector, de technologische sector en de transportsector maar ook in defensie en luchtvaart en in landbouw en voeding.

"Vassilis en zijn team zijn een perfecte aanvulling op ons huidig team in Brussel", aldus Kristof Roox, co-managing partner van het kantoor in Brussel. "Crowell & Moring heeft een uitzonderlijk internationaal handelsteam en met de komst van dit nieuwe team breidt het onze mogelijkheden uit om klanten in heel Europa, Rusland en Azië te bedienen. Dit zeer ervaren team is ook in staat om problemen aan te pakken zoals de impact van Brexit en de handelsoorlogen tussen China en de VS, waardoor we in een zeer sterke positie verkeren om ons groeiende wereldwijde klantenbestand te adviseren".

"Gezien de komende verkiezingen in de VS en de Brexit in Europa is er een verhoogde behoefte aan handelsadvies", aldus Nicole Janigian Simonian, medevoorzitter van Crowell & Moring's International Trade Group. "De komst van Vassilis en Lorenzo versterkt onze capaciteit op het vlak van internationaal handelsrecht in Europa, waardoor een sterk trans-Atlantisch internationaal handelsteam ontstaat dat ook onze klanten in Azië zal kunnen helpen".

"Ik voelde me aangetrokken tot Crowell & Moring vanwege de internationale handelspraktijk op topniveau, de mensen en de waardevolle synergiën met de ervaring van het kantoor op het gebied van regelgeving en rechtszaken", aldus Akritidis. "Ik kijk ernaar uit om met mijn nieuwe collega's samen te werken en cliënten te helpen bij het ontwikkelen van strategieën om hun zakelijke en internationale voetafdruk te beschermen en te laten groeien". Akritidis behaalde een diploma in de rechten aan de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki en een masterdiploma aan het Instituut voor Europese Studies.

Zie ook : Crowell & Moring

LexGO Network