Strelia verwelkomt 3 nieuwe partners
03/09/2020

Strelia is verheugd de benoeming van nieuwe partners in haar kantoren in Brussel en Luxemburg aan te kondigen.

Frédéric Heremans, specialist in bank- en financieel recht, vervoegt Strelia Brussel als partner.

Frédéric Heremans is een expert op het gebied van bank- en financieel recht. Hij adviseert grote internationale en binnenlandse banken en internationale groepen bij binnenlandse en grensoverschrijdende financieringstransacties, waaronder gesyndiceerde leningen, acquisitiefinanciering, vastgoedfinanciering, gestructureerde financiering en securitisatie. Frédéric heeft ook relevante ervaring in fusies & overnames, waaronder aandelen- en activatransacties, private equity, herstructureringen en reorganisaties, en aandeelhoudersovereenkomsten.

Voordat hij Strelia vervoegde, werkte Frédéric in andere vooraanstaande advocatenkantoren in Brussel en in Londen. Frédéric behaalde zijn diploma in de rechten aan de Universiteit van Leuven (UCL) in 1994. Hij is sinds 1995 lid van de Brusselse balie.

Frédéric Heremans wordt onder andere door IFLR1000 als "hoog aangeschreven" beschouwd en wordt in Legal 500 aanbevolen. Hij is de auteur van verschillende artikels in bank- en financieel recht.

Tax specialisten Jean-Luc Dascotte en Stanislas Bunetel vervoegen Strelia Luxemburg als partners.

Jean-Luc Dascotte is een tax specialist met meer dan 20 jaar ervaring in Luxemburg, Frankrijk en België. Hij vervoegt Strelia Luxemburg vanuit een internationaal kantoor in Luxemburg.

Jean-Luc Dascotte adviseert cliënten over de grensoverschrijdende fiscale aspecten van hun transacties. Hij heeft in het bijzonder ervaring in de structurering van private equity voor particuliere cliënten en investeringsfondsen, vastgoedbeleggingen en IP holdings. Hij geniet erkenning voor zijn expertise in investeringsfinanciering, de supervisie van fiscale audits, het voeren van fiscale geschillen en van fiscale en juridische due diligence-onderzoeken. De laatste jaren heeft Jean-Luc een specifieke expertise ontwikkeld op het gebied van bescherming van activa in politiek gevoelige jurisdicties.

Jean-Luc Dascotte is lid van de balies van Luxemburg en Brussel (1995). Hij studeerde af aan de Universiteit van Leuven (UCL) (België), Solvay Business School (België) en UC Davis (Californië, VS). Jean-Luc wordt aanbevolen in verschillende juridische gidsen, waaronder Legal 500 en Tax Directors Handbook. Hij is een veelgevraagd auteur van bijdragen in fiscale aangelegenheden.

Stanislas Bunetel is al meer dan 15 jaar gespecialiseerd in fiscaal en vennootschapsrecht, met name internationaal fiscaal advies, groepsherstructurering, financieringsactiviteiten, vastgoedtransacties, private equity, vennootschapsbelasting, individuele en vermogensbelasting, BTW, fiscale geschillen en de oprichting van Luxemburgse vennootschappen. Dankzij zijn vroegere functie als CEO en Managing Director van de BIL Fund & Corporate Services in Luxemburg zal Stanislas ook zijn ervaring op het gebied van alternatieve investeringsstructuren en arbeidsrecht inbrengen in het Luxemburgs kantoor.

Stanislas Bunetel is sinds 2008 lid van de Luxemburgse balie en was voorheen advocaat bij vooraanstaande Luxemburgse en internationale kantoren. Hij behaalde een master in de rechten met betrekking tot de fiscale aspecten van vermogensbeheer aan de Universiteit van Rennes I.

Volgens Dirk Leermakers, hoofd van het Luxemburgs kantoor is "de komst van Jean-Luc Dascotte en Stanislas Bunetel voor ons team een fundamentele mijlpaal in de ontwikkeling van ons Luxemburgs kantoor. We hebben nu de diensten die we aan onze cliënten kunnen aanbieden, uitgebreid met twee hoog aangeschreven tax specialisten".

Olivier Clevenbergh, managing partner, voegt hieraan toe: "We zijn verheugd Frédéric Heremans, Jean-Luc Dascotte en Stanislas Bunetel te verwelkomen om onze teams in Brussel en Luxemburg te versterken. Zij zijn uitstekende advocaten in hun vakgebied en ik heb er alle vertrouwen in dat zij onze diensten naar een hoger niveau zullen tillen".

Stanislas Bunetel, Jean-Luc Dascotte & Frédéric Heremans

Zie ook : Strelia

LexGO Network