De nieuwe editie van de LexGO Legal Career Guide is verschenen!
28/09/2020

De 4e editie van de LexGO Gids voor Juridische Carrières is verschenen. In deze bijzondere periode willen we via deze nieuwe editie meer dan ooit een positieve boodschap brengen naar de aankomende generatie juristen over hun professionele toekomst. De keuzes die zij moeten maken aan het begin van hun carrière zijn bijzonder belangrijk. Maar niet enkel voor wie binnenkort afstudeert of net z'n eerste in de eerste job is gestart, is het in de praktijk niet gemakkelijk, door dit gebrek aan transparantie in de juridische arbeidsmarkt. Ook juristen die al langer aan de slag zijn hebben vaak nood aan goede informatie over hun carrièremogelijkheden.

In deze Gids voor Juridische Carrières heeft LexGO alle beschikbare informatie over de verschillende juridische beroepen samengebracht, om zo een zo volledig mogelijk antwoord te kunnen bieden op al deze vragen. Het boekje biedt een 360° visie op alle mogelijke juridische carrières, vanaf het afstuderen tot aan het pensioen. Laurence Durodez, die samen met Hugo De Maertelaere instond voor de realisatie van de Gids vat het zo samen: "We hopen dat met deze nieuwe editie onze lezers de nodige tools aangereikt krijgen om zich een weg te banen doorheen een competitieve maar weinig transparante arbeidsmarkt en zo hun carrière beter kunnen starten, ontwikkelen of consolideren." 

Zoals elk jaar zal de LexGO Gids voor de Juridische Carrières gratis verdeeld worden onder de studenten rechten doorheen het land (UGent, KU Leuven, UA, ULB, VUB, ULg, UCL, UHasselt, Saint Louis) en zal het boekje eveneens verspreid worden onder juridische professionals. LexGO werkt hiervoor samen met talrijke studentenkringen en professionele organisaties uit het juridische milieu.

De Gids voor de Juridische Carrières kan gratis online worden geraadpleegd op de site van LexGO (NL versie of FR versie).

U kan ook een papieren exemplaar aanvragen, mits betaling van 5 EUR (incl. BTW) verzendkosten op het rekeningummer BE85 6451 4409 0606 van LexGO (vermeld in de mededeling van de overschrijven zeker de gewenste taal (NL of FR) en het bestemmingsadres).
 

LexGO Network