Executive Vice President & General Counsel van Telenet stapt over naar Crowell & Moring
14/05/2020

Luc Machtelinckx, Executive Vice President & General Counsel  bij Telenet stapte, na een 35-jarige carriere als bedrijfsjurist, over naar de advocatuur. Meer specifiek gaat hij aan de slag bij de Brusselse vestiging van het internationaal gerenommeerde kantoor Crowell & Moring. Crowell & Moring is voor hem geen onbekende, het is al jarenlang een vaste partner van Telenet. Dat het kantoor onder meer gespecialiseerd is in juridische dossiers rond media, mededinging, intellectuele eigendom, telecom en arbeidsrecht heeft zeker ook meegespeeld in zijn beslissing.  

Bedrijfsjurist in hart en nieren

Luc Machtelinckx behoort tot de top van de Belgische bedrijfsjuristen. Hij studeerde met grootste onderscheiding af aan de toenmalige UFSIA en UIA, wat vandaag de Universiteit Antwerpen is. Tijdens zijn studies kreeg hij al een aanbod om te starten bij Exxon, waar hij zijn loopbaan later ook effectief aanvatte op de juridische dienst. Door het systeem van "job rotation" deed hij ook in de andere departementen van het bedrijf ervaring op. Nadien ging hij als "General Counsel" aan de slag bij BASF, waar hij heeft meegewerkt aan herstructureringen en grote energiecontracten. Na meer dan 3 jaar bij BASF maakte hij de overstap naar Telenet, dat toen nog in zijn kinderschoenen stond. Hij kreeg daar de opportuniteit om als belangrijke schakel van met het management mee te bouwen aan wat vandaag één van de grootste telecomoperatoren is in België.

Een overstap naar het (on)bekende

Bij Crowel & Moring zal Luc Machtelinckx naast het juridisch inhoudelijke werk zijn jarenlange ervaring in de bedrijfswereld inzetten om de hoge klantgerichtheid en kwaliteit van het kantoor nog verder te optimaliseren. Dit zal onder andere gebeuren door een ver doorgedreven systematische aanpak in te voeren. Daarnaast is het de bedoeling dat Luc vanuit zijn ervaring als manager, het coachen en begeleiden van jonge advocaten en partners op zich neemt. Zijn ruime ervaring in grote bedrijven zal vanzelfsprekend een enorme inhoudelijke toegevoegde waarde betekenen in tal van juridische dossiers.

De keuze voor Crowell & Moring was een organische keuze. Ik werk al meer dan 20 jaar met dit kantoor samen. Je kent elkaar dan door en door. In gesprekken door de jaren heen zijn we gaan beseffen dat mijn ervaring voor Crowell & Moring zeer veel kan betekenen om de ambities van het kantoor waar te maken. Ze werken aan enkele van de meest impactvolle dossiers die de verdere ontwikkeling van onze bedrijven en de samenleving nog lang zullen bepalen. Ik kon niet anders dan daar deel van uitmaken. ” – Luc Machtelinckx.

Ook bij Crowell & Moring zijn ze tevreden met de komst van Luc. Crowell & Moring heeft grote ambities. De ervaring van Luc betekent een enorme meerwaarde voor het kantoor op vlak van inzichten vanuit het perspectief van de klant en vanuit zijn ervaring als coach en expertise in telecomdossiers.

Uiteraard zijn we zeer blij met de komst van Luc Machtelinckx. Hij is een juridische krachtpatser. Daarnaast heeft hij zich als bedrijfsjurist steeds op de snijlijn bevonden tussen het recht en de zakenwereld. Hij begrijpt beter dan wie ook de noden van bedrijven op juridisch vlak en hoe die ingelost kunnen worden. Die combinatie is dan ook uiterst interessant voor ons kantoor en past binnen onze filosofie waarbij klantgerichtheid voorop staat. Luc zal ook een vanzelfsprekende en belangrijke rol gaan spelen in onze bevoorrechte relatie met het Instituut voor Bedrijfsjuristen“ – Thomas De Meese, co-managing partner Crowell & Moring.

Zie ook : Crowell & Moring

LexGO Network