05/02/20

CMS telt een nieuwe vennoot in Belgïe

Het advocatenkantoor CMS kondigt aan dat Benoît Vandervelde verkozen werd als vennoot binnen het Belgische departement bankwezen en financiën en dit vanaf januari 2020. Benoît, die het kantoor in 2008 vervoegde, heeft zich van meet af aan gespecialiseerd in het bank- en financieel recht, waaraan hij later de verzekeringsreglementering heeft toegevoegd.

Hij adviseert voornamelijk kredietverstrekkers en kredietnemers in het kader van financiële transacties, waaronder acquisitiefinancieringen, gesyndiceerde leningen, vastgoedfinancieringen, schuldherstructureringen, enz.

Na een grondige kennis te hebben ontwikkeld van de Europese financiële regelgeving in het algemeen en de Belgische financiële regelgeving in het bijzonder, adviseert hij ook financiële instellingen en overheden, zowel in verband met de uitoefening van hun activiteiten (effectisering, kapitaalmarkten, beleggingsproducten, aansprakelijkheid van financiële instellingen) als in hun relaties met de regelgevende instanties (goedkeuringen, prudentiële vereisten, fusies en overnames), in het bijzonder in verband met de gevolgen van Brexit.

Renaud Dupont, Managing Partner, zei over deze promotie: "Benoît heeft uitstekend werk verricht sinds hij bij CMS actief is en heeft bijgedragen aan de erkende expertise van ons kantoor op het gebied van bank- en financieel recht. Cliënten waarderen zijn juridische accuraatheid in combinatie met een pragmatische aanpak en dat hij steeds beschikbaar is. Deze promotie toont ook het strategische belang aan dat het bedrijf aan dit rechtsgebied hecht, dat steeds prominenter wordt door het recente vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie".

dotted_texture