THE ART OF JUSTICE - 150 jaar Justitiepaleis Brussel in een boek
13/12/2019

Naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de eerste steenlegging van het Justitiepaleis in Brussel en de 200ste verjaardag van de geboorte van haar architect Joseph Poelaert, hebben Meta-Morphosis Editions krachten gebundeld om deze beide historische mijlpalen te vieren en samen een prestigieuze boekuitgave te maken over de geschiedenis en de architectuur van het gebouw, en het hedendaags belang van justitie, gekruid met een vleugje hedendaagse kunst.

Onuitgegeven materiaal uit de archieven, verrassend fotografisch materiaal, een wandeling aan de hand van de legendes die nog steeds in het gebouw huizen en een tentoonstelling op papier van relevante en krachtige hedendaagse kunst, kortom een onuitgegeven publicatie. Het werk herinnert ons ook aan het belang van een sterke justitie anno 2020 binnen sterke democratieën. Meer dan 40 internationale opiniemakers hebben zich uitgedrukt in essays en belichten bepaalde thematieken die vandaag en morgen spelen in het gerechtsgebouw; o.a. justitie en klimaat, justitie en nationaliteit, jusititie en liefde en jusititie en het kind komen aan bod.

Het boek kost €75 en is te bestellen via volgende link: http://meta-morphosis.info/product/the-art-of-justice/

Hardboekcover over het Justitiepaleis Brussel 
345 pagina’s - UK+FR / UK+NL - Formaat : 242 x 318 mm 
Verschijningsdatum : december 2019
 

The Art of Justice - - een prestigieuze en exclusieve uitgave over 150 jaar Justitiepaleis Brussel - lees het juridisch nieuws op www.lexgo.be

LexGO Network