02/09/19

Stibbe verwelkomt Philippe Campolini als partner in praktijk intellectuele eigendom

Stibbe is verheugd om Philippe Campolini als nieuwe vennoot in zijn Brussels kantoor te verwelkomen. Philippe is gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht en de life sciences sector. Zijn komst versterkt Stibbe’s toonaangevende IP-praktijk en beantwoordt aan nieuwe marktbehoeften in dit rechtsdomein. Philippe vervoegt Stibbe op 2 september 2019 en zal nauw samenwerken met IP-vennoot Ignace Vernimme.

Intellectuele eigendom is een van de belangrijkste activa voor bedrijven in onze kenniseconomie die op innovatie en knowhow draait. Dat gegeven biedt voor Stibbe een uitgelezen kans om zijn activiteiten in dit domein uit te breiden. De aanwerving van intellectueel eigendomsrechtspecialist Philippe Campolini – voorheen vennoot bij een onafhankelijk Belgisch advocatenkantoor – laat Stibbe toe om zijn vooraanstaande IP-praktijk te consolideren en zijn specialisatie en internationale expertise in dit rechtsdomein aan te houden. Philippe’s praktijkervaring sluit aan bij het zakelijke inzicht, de industriegerichte aanpak en de hoogwaardige service waarvoor het IP-team van Stibbe alom wordt geprezen.

Philippe staat cliënten bij in alle aspecten van het intellectueel eigendomsrecht en focust daarbij sterk op het octrooirecht, handelsgeheimen en het auteursrecht. Samen met het Stibbe IP-team deelt hij een passie voor wetenschappelijke en technologische innovaties. Philippe heeft daarnaast een ruime ervaring opgebouwd als procedurespecialist in complexe octrooidossiers en in het onderhandelen en opstellen van innovatiegerelateerde contracten. Philippe adviseert grote Belgische en multinationale ondernemingen uit verschillende sectoren, voornamelijk de life sciences sector en de medische hulpmiddelensector. Cliënten waarderen zijn scherpe analytische vaardigheden en zijn diepgaande kennis van zijn expertisedomeinen.

Wouter Ghijsels, Managing Partner van Stibbe Brussel, zegt: “We zijn verheugd om Philippe bij Stibbe te verwelkomen. Philippe wordt door collega-advocaten en cliënten erkend als een vooraanstaand advocaat in zijn vakgebied. Zijn uitstekende reputatie en opgebouwde ervaring zullen zeker en vast een ruime expertise aan onze IP-praktijk toevoegen en bijdragen aan de hoogwaardige service en professionaliteit van het team.”

Philippe Campolini voegt daaraan toe: “De leidende positie van Stibbe op de Benelux-markt, zijn toonaangevende IP-praktijk en uitgebreide expertise in life sciences maken van Stibbe de perfecte omgeving om mijn praktijk verder uit te bouwen en cliënten op de best mogelijke en meest grondige manier bij te staan. Ik kijk ernaar uit om met Ignace samen te werken en de IP-praktijk van Stibbe verder uit te breiden.”

dotted_texture