LegalTech Connect - The place where LegalTech startups, customers & investors meet
08/08/2019

België telt een zestigtal LegalTech ondernemingen. Het merendeel hiervan bestaat minder dan vijf jaar. Deze LegalTech ondernemingen gebruiken digitale hulpmiddelen om de toegang tot het recht te vergemakkelijken. Dit doen ze onder meer door juridische informatie, juridische modellen, juridische databases en referenties naar advocaten online beschikbaar te stellen.

Daarnaast, versnellen ze de invorderingsprocedure, geschillenbeslechting, contractbeheer, procesautomatisering van (juridische) documenten of beheer van deze documenten. Deze hulpmiddelen worden vaak ondersteund door artificiële intelligentie. De LegalTech ondernemingen dagen de traditionele juridische actoren uit en dragen bij aan de transformatie van de juridische sector.

LAR (Axa), Larcier, Lefebvre Sarrut, Wolters Kluwer, ING, Finance.brussels, Partena, Dal De Wolf, bieden een gratis begeleidingsprogramma aan voor deze LegalTech ondernemingen. Het programma wordt in goede banen geleid door Reshape.legal.

Vandaag is er een kloof tussen het aanbod van de LegalTech ondernemingen en <<<<<<de vraag van de (eind)gebruikers.

Daarom biedt Reshape (een vzw opgericht door Stanislas van Wassenhove en Adrien van den Branden, advocaten aan de Brusselse balie en initiatiefnemers van de "Electrochoc numérique"-conferenties) een gratis ondersteunend programma aan voor Belgische LegalTech ondernemingen onder de naam "LT Connect”. Dit programma heeft een looptijd van een jaar en wordt samen aangeboden met een aantal stakeholders (zie boven).

Het doel van dit programma is om LegalTech ondernemingen te helpen om hun aanbod beter te communiceren en zich aan te passen aan de behoeften van de gebruikers.

Concreet betekent dit dat de 25 LegalTech ondernemingen tijdens maandelijkse vergaderingen aan BeCentral in Brussel de gelegenheid krijgen om algemene thema's te bespreken zoals financiering, automatisering, pitches, veiligheid, enz.). Bovendien komen ze in contact met de gebruikers die op hun beurt hun noden kunnen communiceren aan de LegalTech ondernemingen. Daarnaast krijgen ze gepersonaliseerde coaching en worden ze uitgedaagd door de stakeholders.

Zie ook : Reshape Legal

LexGO Network