Jones Day verwelkomt Paul Van Hooghten
10/07/2019

Het internationaal advocatenkantoor Jones Day kondigt aan dat Paul Van Hooghten het M&A team van Jones Day in Brussel vervoegd heeft als of counsel.

Paul Van Hooghten is actief in de verschillende domeinen van het vennootschapsrecht en heeft een jarenlange ervaring in het adviseren van bedrijven bij Belgische en internationale M&A transacties, joint ventures, openbare overnamebiedingen, uitgiftes van aandelen en algemeen ondernemingsrecht. In zijn praktijk vertegenwoordigt hij private equity fondsen, financiële instellingen en Belgische en internationale bedrijven in verschillende sectoren. Als Belgische advocaat die jarenlang in New York gewerkt heeft, is hij uitstekend geplaatst om cliënten bij te staan bij complexe grensoverschrijdende transacties en vormt hij een uitstekende versterking van het reeds zeer performant Jones Day M&A team in Brussel.

In België zijn verschillende grote bedrijven gevestigd die betrokken zijn in zowel binnenlandse als multinationale transacties. Paul’s uitgebreide ervaring in het Belgische ondernemingsrecht en zijn succesvolle staat van dienst op het gebied van grensoverschrijdende transacties zullen van groot nut zijn voor onze cliënten”, aldus Alexandre Verheyden, Partner-in-Charge van het Brussels kantoor van Jones Day.

Paul Van Hooghten wordt genoemd als “Leading Individual” op het gebied van Corporate M&A in Chambers Global en als “Leading Lawyer” in Who’s Who Legal, Legal Experts, en de IFLR Guide to the World’s Leading M&A lawyers. Hij is sedert vele jaren bestuurder bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel in België.

Paul is auteur van diverse publicaties over het vennootschaps- en handelsrecht, inclusief het boek “The European Takeover Directive and its Implementation”, gepubliceerd bij Oxford University Press. Hij is een veelgevraagd spreker voor juridische – en bedrijfsconferenties en is tevens gastdocent aan de Universiteit van Brussel (VUB).

Zie ook : Jones Day

LexGO Network