AKD trekt nieuwe tax partner aan in Brussel
17/04/2019

Bepalen Parijs en Berlijn straks de Europese belastingregels? Wat is de impact van CO2- tax op essentiële overheidsfuncties? Is de hervorming van de vennootschapsbelasting in België vorig jaar een wassen neus? Werner Heyvaert, de nieuwe aanwinst in de Belgische en internationale fiscale praktijk van AKD, schuwt het geven van zijn mening over fiscale ontwikkelingen in een bredere context niet.

Heyvaert (56) wordt gezien als een van de meest vooraanstaande fiscalisten in België op het gebied van internationale fiscaliteit en heeft meer dan 30 jaar ervaring in het adviseren van multinationals over fiscale vraagstukken. Daarnaast procedeert hij over fiscale geschillen en is hij onder andere als expert gehoord door het TAXE comité van het Europees Parlement in de nasleep van LuxLeaks.

Huub Laauwen, voorzitter van de fiscale praktijk van AKD: “Wij zijn bijzonder verheugd met de komst van Werner naar ons kantoor. Zijn komst betekent een mooie versterking van de Belgische en zeker ook de internationale fiscale praktijk van AKD. Samen met onze Nederlands en Luxemburgse fiscale praktijk positioneren wij ons hierdoor ook op fiscaal gebied als een echte Benelux dienstverlener. Of het nu gaat om institutionele of transactionele vennootschapsbelasting, de fiscale aspecten rond een fusie of overname of om fiscaliteit bij herstructureringen, Werner heeft op alle vlakken een indrukwekkend trackrecord, dat door cliënten ook wordt bevestigd gezien zijn sterke rankings in onder andere Chambers en The Legal500”. 

Werner Heyvaert was eerder partner bij JonesDay, Stibbe en NautaDutilh in Brussel. “Zijn netwerk en ervaring voegen echt iets toe aan ons bestaande team in Brussel”, vervolgt Pieter Kuypers, voorzitter van de Brusselse vestiging van AKD. “Onze bestaande Europese en mededingingspraktijk is begin dit jaar uitgebreid met het Brusselse team van McGuireWoods, waarmee we nu onze cliënten kunnen adviseren onder Nederlands, Luxemburgs én Belgisch recht op onder meer het gebied van corporate, M&A, vastgoed, IE, ICT, privacy en geschillenbeslechting. Met de komst van Werner voegen we hier nu ook de Belgische en internationale fiscaliteit aan toe, passend bij onze full-service Benelux-focus”. 

Heyvaert reageert enthousiast op zijn overstap naar AKD: “Ik kijk er enorm naar uit om samen met mijn nieuwe collega’s de internationale fiscale praktijk van AKD verder uit te bouwen, zowel in Nederland, België als Luxemburg. AKD is een kantoor in beweging. Kijk alleen al naar de groei in Brussel. Ik vind het mooi om hier met mijn jarenlange ervaring aan bij te dragen en de bestaande solide basis van het kantoor verder te versterken voor de toekomst”. 

AKD heeft in België, Nederland en Luxemburg ruim 450 advocaten, fiscalisten, notarissen en staf en is onlangs nog door The Lawyer uitgeroepen tot Benelux Firm of the Year 2019.

Zie ook : AKD ( Mr. Werner Heyvaert )

LexGO Network