Sotra laureaat van de "Cap 48" prijs voor corporate citizenship 2018
24/01/2019

Het advocatenkantoor Sotra heeft op 22 januari, tijdens de nieuwjaarswensen van de Union wallonne des entreprises (UWE), de “coup de coeur” van de jury en de Cap 48 Prijs voor Corporate Citizenship 2018 ontvangen.

Deze prijs is een erkenning voor het initiatief van het kantoor om in 2015 een blinde stagiair, Alexandre Wespes, in dienst te hebben genomen. Alexandre heeft net zijn baliestage met succes afgerond en is nu perfect geïntegreerd in het team en het dagelijkse werk van het kantoor. Hij voert alle traditionele taken van een advocaat uit, soms in volledige autonomie, soms met de logistieke en menselijke steun van de andere advocaten van Sotra, indien nodig.

Het succes van de samenwerking tussen Alexandre en Sotra getuigt van het feit dat elke onderneming, zelfs indien ze “klein” is, in staat is om een persoon met een handicap een toekomst en professionele ontwikkeling te bieden, ook indien de omstandigheden a priori moeilijk zouden zijn.

Tijdens de uitreikingsceremonie vestigde het kantoor de aandacht van de vele aanwezige politici op het bestaan van onaanvaardbare discriminatie tussen personen met een handicap, afhankelijk of ze zelfstandige of werknemer zijn. Zelfstandigen ontvangen slechts minimale steun in vergelijking met steun aan werknemers.

Federaal Minister Denis Ducarme was gevoelig voor deze oproep. Hij beloofde de kwestie te bestuderen en snel actie te ondernemen om deze ongelijkheid op te heffen.

Zie ook : Sotra Avocats Advocaten

LexGO Network