Nieuwe counsel bij Claeys & Engels
10/01/2019

Wij hebben het genoegen te mogen aankondigen dat Stephanie Raets vanaf 1 januari 2019 toegelaten werd tot het statuut van Counsel binnen Claeys & Engels.

Ze rondde in 2006 met grote onderscheiding haar rechtenstudies af en startte aansluitend haar carrière als advocaat bij Claeys & Engels. Hier specialiseerde ze zich in sociaal recht, waarbij ze cliënten adviseert over alle mogelijke juridische kwesties die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met de arbeidsrelatie. Haar kenmerkende gedreven aanpak en sterke dossierkennis zet ze ook regelmatig in om belangen van cliënten te verdedigen voor de rechtbank.

In 2014 groeide ze door naar het statuut van senior associate. Ze bouwde een expertise uit op het gebied van discriminatie en psychosociale risico’s op het werk en nam een voortrekkersrol op het gebied van privacy op de werkvloer. Daarbij verdiept Stephanie zich eveneens in de toepassing van de GDPR op de werkvloer. Na bijkomende studies in 2016 aan het Data Protection Institute draagt ze ook de titel van Certified Data Protection Officer.

Sinds het najaar van 2018 combineert zij haar rol binnen Claeys & Engels met de functie van Chair van de Data Privacy Expert Group binnen de internationale alliantie Ius Laboris. In deze rol zet Stephanie zich in om een breed kennisvlak te coördineren omtrent data privacy binnen een groep van meer dan 120 gespecialiseerde advocaten.

Doorheen haar carrière heeft ze talrijke publicaties geschreven en is zij een veelgevraagd spreker geworden op nationale en internationale seminaries.

In 2019 groeide Stephanie door tot het statuut van counsel binnen Claeys & Engels. Daarbij zal ze bovenstaande activiteiten combineren met een actieve rol binnen het management van het kantoor.

Zie ook : Claeys & Engels

LexGO Network