Belgische juridische sector belooft diversiteit en inclusie
28/01/2019

Belgische juridische sector belooft diversiteit en inclusie via een bijzonder nieuwe alliantie.

Op initiatief van Steptoe en Van Bael & Bellis hebben 34 advocatenkantoren in België (https://legaldiversityalliance.be/members/) hun krachten gebundeld om de Legal Diversity & Inclusion Alliance (LDIA) op te richten, een uniek initiatief in de juridische sector. De LDIA streeft naar een gevarieerde en inclusieve werkplek waar iedereen geniet van gelijke behandeling en kansen, ongeacht ras, etnische of sociale afkomst, geslacht of seksuele geaardheid, leeftijd, handicap, taal, religie, politieke overtuiging of enige andere vorm van persoonlijke discriminatie.

Op basis van onze gemeenschappelijke middelen en talenten heeft de juridische sector de mogelijkheid om inclusie en diversiteit op de werkplek te stimuleren binnen de sector en daarbuiten. We zijn verheugd met de reactie op dit initiatief van onze collega-kantoren in Brussel, en kijken ernaar uit om met de leden samen te werken om een professionele omgeving te creëren waar iedereen zich welkom voelt", zei LDIA voorzitter Kathleen Van Nuffel, drijvende kracht achter het initiatief bij (de Brusselse vestiging van) Steptoe, een Washington DC-based advocatenkantoor.

Door zich aan te sluiten bij LDIA, bevestigen kantoren hun engagement om een gevarieerde en inclusieve werkomgeving te creëren, goede werkwijzen m.b.t. diversiteit en inclusie uit te wisselen en het bewustzijn van non-discriminatie en diversiteitskwesties te vergroten door inspanningen te bundelen en, onder andere, evenementen, workshops en trainingen te organiseren. LDIA covoorzitter Els Lagasse, stuwende kracht achter de alliantie bij Van Bael & Bellis, een onafhankelijk Europees kantoor gevestigd in Brussel, voegde daaraan toe: "De oprichting van LDIA is een praktische maar belangrijke stap in het traject naar gelijke vertegenwoordiging binnen de juridische sector. Samen met alle leden kunnen we via kleine concrete acties een grote impact hebben in Brussel en daarbuiten, en hopelijk zullen onze inspanningen van vandaag zorgen voor een meer inclusief morgen.

Voor bijkomende informatie kan u terecht op: www.legaldiversityalliance.be.

Contactpersonen:

Kathleen Van Nuffel, LDIA voorzitter
Email: [email protected]
Tel: +32 476 346 619
Els Lagasse, LDIA covoorzitter
Email: [email protected]

Zie ook : LDIA

LexGO Network