ELS versnelt zijn ontwikkeling in Belgiƫ met overname Intersentia
03/10/2018

De Editions Lefebvre Sarrut Group (ELS), een Europese leider in de kenniseconomie, versnelt zijn ontwikkeling op de juridische, fiscale en boekhoudkundige markten in België.

De Belgische dochteronderneming van de Groep, ELS Belgium, de belangrijkste uitgever van juridische en professionele publicaties en diensten die onder de namen Larcier en Indicator publiceert, breidt haar dienstenaanbod op de Belgische markt uit door de overname van Intersentia, een toonaangevende juridische, fiscale en boekhoudkundige uitgeverij in Vlaanderen.

ELS Belgium is verheugd de overname van Intersentia en de oprichting van een echte tweetalige juridische, fiscale en boekhoudkundige dienstverlener voor de Belgische markt aan te kondigen.

Deze acquisitie versterkt de huidige portefeuille van publicaties en tools van ELS Belgium ten dienste van het grote aantal juristen, fiscalisten en compliance professionals in België. Deze ontwikkeling staat centraal in de strategie van de Vennootschap om haar ontwikkeling op de Belgische markt te versnellen.

"De productportefeuille van Intersentia vormt een perfecte aanvulling op de positie van Larcier en Indicator op de Belgische markt", aldus Peter Bosschem, CEO van ELS Belgium. "Intersentia's uitstekende, gevestigde reputatie en uitgebreide portefeuille op de Vlaamse juridische markt vormen een waardevolle aanwinst voor de Groep. Het resultaat is de eerste echte tweetalige uitgeversgroep die de twee belangrijkste taalgroepen in België volledig respecteert."

Hans Kluwer, voormalig eigenaar van Intersentia, verklaarde: "Het Intersentia team verheugt zich op de samenwerking met ELS België, in het bijzonder op de technologische evolutie die de uitgeverijsector doormaakt. Onze toekomst is digitaal. Door de krachten te bundelen versterken ELS Belgium en Intersentia hun capaciteit om te blijven innoveren ten voordele van onze klanten en auteurs."

"ELS België verwelkomt Hans Kluwer, Kris Moeremans, Pieter Van de Wiele en hun teams in onze Groep. Intersentia is een referentie in het juridische uitgeven in België. Samen zullen we onze krachten bundelen in innovatieve producten en diensten en onze ontwikkeling versnellen om onze auteurs en abonnees een steeds betere service te kunnen bieden", aldus Paul-Etienne Pimont, Managing Director van de juridische afdeling van ELS Belgium.

Over de Editions Lefebvre Sarrut (ELS) Groep

De ELS Groep is een Europese leider in de kenniseconomie. De Groep heeft een lange geschiedenis als een betrouwbare marktspeler op de juridische, fiscale en regelgevende markt. De missie van de Groep is het leveren van op kennis gebaseerde diensten evenals leer- en ontwikkelingsdiensten die de prestaties van professionals op de werkvloer aanzienlijk verbeteren en zo hun bijdrage aan hun kernactiviteiten vergroten.

De Belgische dochteronderneming van de ELS Groep, ELS Belgium, is de belangrijkste aanbieder van juridische en professionele publicaties en diensten voor de Belgische markt die publiceert onder de Larcier en Indicator namen.

Zie ook : Editions Lefebvre Sarrut (ELS)

LexGO Network