Timelex breidt expertise uit inzake virtuele betalingsmiddelen en fintech
11/09/2018

Niels Vandezande, gespecialiseerd in virtuele betalingsmiddelen, fintech, privacy- en databescherming en overheidstoepassingen, is deze maand gestart bij het nichekantoor timelex. 

Niels Vandezandebehaalde zijn diploma Master in de Rechten aan de KU Leuven in 2009 en werkte er tot augustus 2018 als postdoctoraal onderzoeker.  In die hoedanigheid werkte hij mee aan verschillende boeken en artikels waarin Fintech, de bescherming van de privacy en persoonsgegevens, gegevensveiligheid, identiteitsbeheer en elektronische overheidstoepassingen een rode draad vormen.

In maart 2018 behaalde Niels zijn doctoraatstitel met een studie over de behoefte voor regelgeving van virtuele betalingsmiddelen en in dit kader het potentieel van de bestaande financiële en economische wetgeving. Hij onderzocht hierbij hoe onder meer cryptomunten die gebruik maken van de blockchaintechnologie zich verhouden tot de wetgevende kaders inzake e-betalingsverkeer, witwaspraktijken en MiFID regulering.

Na 9 jaar te hebben gewerkt als juridisch onderzoeker aan de KU Leuven was het tijd voor een nieuwe stap in de carrière van Niels. De evoluties binnen de financiële sector en het ontstaan van nieuwe soorten dienstenaanbieders leiden tot een sterke groei in de vraag naar juridische begeleiding van ondernemingen in de sector. Voor vele dienstenaanbieders is het immers niet duidelijk in welke mate hun diensten onder de bestaande wetgeving vallen, of hoe zij moeten voldoen aan de wetgeving. Niels verduidelijkt: “het is de bedoeling om de cliënten van timelex bij te staan in al hun concrete vragen over privacy, betalingsdiensten, blockchain en andere nieuwe technologie. Ik zal hierbij verduidelijken waar zij onder het wettelijk kader dan wel een uitzonderingsbepaling vallen, welke voorwaarden zij in voorkomend geval moeten naleven alsook welk hun relatie is met de bevoegde toezichthouder”. Edwin Jacobs, vennoot bij timelex, is enthousiast: ”de gespecialiseerde kennis van Niels in de diverse domeinen waarin timelex actief is zal ongetwijfeld een meerwaarde vormen bij het adviseren van en het implementeren van de oplossingen voor ons cliënteel”.

Zie ook : Timelex ( Mr. Niels Vandezande )

LexGO Network