PwC Legal verwelkomt nieuw Banking & Finance team met twee nieuwe advocaat-vennoten
14/09/2018

PwC Legal (sinds 1 juli de nieuwe naam van Law Square) heeft op 1 september het Banking & Finance Team van Ivan Peeters en Philip Van Steenwinkel verwelkomd.

Vanaf 1 september verwelkomt PwC Legal Ivan Peeters en Philip Van Steenwinkel als advocaat-vennoten voor het segment Banking & Finance.  Hun aankomst past in de ambitieuse groei van het kantoor, dat sinds zijn  oprichting in 2013 aan een strak tempo  is gegroeid tot een team van nu 62 advocaten. Onder hun impuls wil het kantoor zich in dit segment als een eersterangsspeler positioneren.

Ivan Peeters heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd op het vlak van financiële transacties en financiële regelgeving. Als vennoot heeft hij bij twee andere leidinggevende kantoren een banking & finance praktijk uitgebouwd en aldus een ruime ervaring opgedaan met een zeer brede waaier van financieringsverrichtingen en het bijhorende reglementair kader.  Een ervaring als bedrijfsjurist bij een van de grootste Belgische banken, geeft hieraan een bijkomende dimensie. Hij stelt zich graag  ten dienste zowel van financiële instellingen (kredietgevers), investeerders, ontleners en overheden voor bijstand in het kader van hun financieringsbehoeftes of hun dienstverlening ten aanzien van derden. Bovendien heeft hij aanzienlijk bijgedragen aan de vormgeving van relevante Belgische wetgeving (o.m. inzake covered bonds en roerende zekerheden). Een bijzondere focus zijn complexere financiële transacties, gestructureerde financiering (effectisering, asset based financing), kapitaalmarkten en wetgeving inzake financiële instrumenten in het algemeen (structurering, verhandeling, clearing & settlement). Tijdens de financiële crisis is hij betrokken geweest bij de reddingsoperaties voor meerdere banken

Philip Van Steenwinkel heeft als advocaat een ruime transactionele ervaring opgebouwd met verschillende vormen van financieringsoperaties, voornamelijk op het vlak van kapitaalmarktenrecht (van gewone obligatie-uitgiftes tot meer gestructureerde transacties en effectiseringsoperaties), mobiliseren van portefeuilles kredieten en handelsvorderingen, gewaarborgde leningen en derivaten. Hij behandelt daarnaast ook reglementaire aspecten. Als advocaat stond hij mee aan het roer van een aantal innovatieve dossiers (zoals het opzetten van een eerste uitgifte van project bonds in België, de structurering van verschillende covered bond programma’s, een eerste publieke effectiseringstransactie onder de stringente Europese regels en een onderzoek naar het reglementair kader voor crowdfunding) en heeft bij cliënten een solide reputatie opgebouwd “for getting things done”.

Philip Van Steenwinkel studeerde rechten aan de Columbia Law School (New York) en de Universiteit Antwerpen en was voorheen actief als advocaat bij kantoor Stibbe en Freshfields Bruckhaus Deringer. Hij is sedert 1 september advocaat-vennoot bij PwC Legal.

Ivan en Philip worden onder meer vervoegd door Ysaline  Mouthuy, managing-associate met meer dan 5 jaar ervaring in banking en capital markets werk.

Ivan Peeters, verklaart:

De mogelijkheid om opnieuw een groeiscenario te realiseren en dit, zeker voor de meer innovatieve klanten, in een multi-disciplinair kader, is wat mij bijzonder aantrekt tot dit project van PwC Legal.

Philip Van Steenwinkel :

De rol van de advocaat overstijgt steeds meer het zuiver juridische. Cliënten verwachten een adviseur die in alle markten thuis is...tax, accounting, digitalisatie om maar enkele aspecten te noemen. Het mondiale netwerk van PwC met haar ruime waaier expertises vormt een ideale voedingsbodem voor een moderne banking en finance praktijk die toegevoegde waarde levert voor het cliënteel en is een stimulerende omgeving voor zowel senior advocaten als jonge starters.

Karin Winters, managing partner van PwC Legal,  voegt toe :

Het is ons een genoegen Ivan en Philip en hun team te verwelkomen op een moment dat voor ons kantoor als een scharnierpunt kan worden omschreven : volgende maand vieren we onze 5e verjaardag en onze naam hebben we onlangs gewijzigd. Beide heren kunnen bogen op een rijkdom aan ervaring en een uitstekende reputatie in de sector van het bank- en financiewezen. Dat we advocaten van zulk een niveau kunnen aantrekken vervult ons dan ook met trots. De voorbije jaren hebben Ivan en Philip lof mogen ontvangen van tal van cliënten, confraters en de meest gereputeerde rangschikkingen voor advocaten waar ze als ‘top tier’-advocaten worden aanbevolen. Met Ivan en Philip aan het roer van onze praktijkgroep Banking & Finance zal PwC Legal niet alleen zijn dienstenaanbod verruimen maar ook en vooral een speler in eerste klasse worden in bank en financieel recht in België zowel als internationaal.

Zie ook : PwC Legal

LexGO Network