Monard Law blijft verjongen
01/09/2018

Monard Law zal vanaf 1 september 2018 twee nieuwe partners en twee nieuwe associate partners tellen: Benoit Samyn en Pieter Van den Broeck worden vennoot, Maxime Monard en Wouter Moonen worden associate partner. Het betreft vier interne promoties.
 
Benoit Samyn is gespecialiseerd in PPS en betrokken geweest bij heel wat grote Vlaamse PPS projecten de voorbije jaren. Daarnaast heeft Benoit ook uitgebreide ervaring in het vennootschapsrecht met een focus op transacties (o.a. fusies, overnames, herstructureringen, ...) en adviesverlening en dit zowel in een Belgische als internationale context. Benoit begon zijn carrière als advocaat in 2002 en vervoegde Monard Law in 2014 als Associate Partner. Benoit werd licentiaat in de rechten aan de UGent in 2000, behaalde een LL.M aan de Universiteit van Londen, Queen Mary & Westfield College (2001) en een MBA aan Solvay Business School (2002). Hij is ook reeds 6 jaar medewerker aan de KUL. 

Pieter Van den Broeck is gespecialiseerd in het vennootschapsrecht met focus op (inter)nationale private M&A transacties.  Pieter werkt veelal voor bedrijven die willen investeren of desinvesteren in België of in het buitenland.  Pieter wordt al verscheidene jaren erkend o.m. in Legal500 en IFLR voor zijn M&A ervaring.  Pieter Van den Broeck studeerde in 2001 af als licentiaat in de rechten aan de UGent en behaalde in 2003 een aanvullende licentie in het vennootschapsrecht aan de KUL/KUB.  Hij vervoegde Monard Law in 2013 als associate partner. Pieter heeft een bijzondere affiniteit met familiebedrijven en volgde daarom de opleiding ‘Adviseur van familiebedrijven’ aan de EHSAL Management School (Brussel).

Wouter Moonen is gespecialiseerd in publiek recht. Hij heeft onder meer een bijzondere expertise opgebouwd in zake overheidsopdrachten, publiek-private samenwerking, concessies, stedenbouw, onteigeningen en milieuzaken. Hij adviseert zowel overheden als Belgische en internationale ondernemingen, en dit in de precontractuele en contractuele fasen, maar ook tijdens geschillen, zowel voor de Raad van State als voor andere administratieve en gerechtelijke instanties. Wouter is eveneens auteur van verschillende artikels inzake overheidsopdrachten.  Wouter studeerde af als Master in de rechten aan de KU Leuven in 2008.  Hij startte zijn carrière als jurist bij de Raad van State. Sinds 2011 is hij actief bij Monard Law. 

Maxime Monard is gespecialiseerd in vennootschapsrecht, M&A, venture capital en private equity. Naast algemene bedrijfsovernames begeleidt Maxime vaak groei- en technologiebedrijven (veelal startups & scaleups) en professionele investeerders bij kapitaalrondes, overnames en gelijkaardige transacties.  Maxime behaalde zijn master in de rechten  na studies aan KU Leuven en New York University.  Alvorens Monard Law te vervoegen, werkte Maxime sinds 2010 bij Eubelius in Brussel. In 2012 studeerde Maxime een jaar aan Stanford University in San Francisco (LL.M. in Corporate Governance and Practice), waar hij zich verder verdiepte in de wereld van durfkapitaal en technologiebedrijven.
 
Karen Braeckmans, CEO Monard Law: “Ik ben bijzonder fier dat we er niet alleen in slagen om aantrekkelijk te zijn voor externe teams, maar dat we er ook in slagen om in deze competitieve marktomstandigheden talent dat reeds enkele jaren bij Monard Law actief is te laten doorgroeien.  Deze 4 advocaten zijn elk top in hun domein en cruciaal om mee de toekomst van Monard Law  verder te helpen verzekeren.  Het hele Monard Law team wenst hen van harte proficiat.

Benoit Samyn: “Ik ben bijzonder gedreven om verder mee te schrijven aan het dynamisch Monard Law verhaal. Met de PPS praktijk zijn we erin geslaagd na drie jaar betrokken te zijn in zowat alle grote PPS projecten in Vlaanderen.

Pieter Van den Broeck: “De M&A markt is booming. Ik kijk er naar uit om samen met al onze collega’s verder te blijven bouwen aan de groeiende (inter)nationale Corporate-M&A praktijk van Monard Law.

Wouter Moonen : “Ik ben zeer verheugd om ook de komende jaren als associate partner en vooral samen met een sterk team mij ten volle te kunnen inzetten voor onze cliënten en hun boeiende projecten”. 

Maxime Monard : “De wereld van de juridische dienstverlening is volop in verandering.  Monard Law heeft een duidelijke en frisse toekomstvisie en een enthousiaste, getalenteerde ploeg om die visie uit te rollen.  Ik ben vereerd om als associate partner mee mijn schouders te kunnen zetten onder dit project en aldus onze klanten nog beter te kunnen begeleiden.

Zie ook : Monard Law

LexGO Network