Laga versterkt z'n expertise in EU & Mededingingsrecht met 2 nieuwe vennoten
28/09/2018

Advocatenkantoor Laga kondigde de toetreding aan van Wim Vandenberghe en Hendrik Viaene als nieuwe vennoten. Beide  advocaten vervoegen Laga om Laga’s EU competentiecentrum verder mee uit te bouwen. Hendrik Viaene is een vooraanstaand expert in mededingingsrecht en overheidssteun. Mr. Vandenberghe is gekend voor zijn bijzondere expertise in EU-productregelgeving.

Wim en Hendrik delen de visie van Laga en hebben de juiste expertise om ons EU-competentiecentrum verder uit te bouwen. Het zijn niet alleen vooraanstaande advocaten die bijzondere kennis toevoegen aan ons kantoor, zij zijn beiden overtuigd van onze strategie om cliënten op multidisciplinaire wijze maximaal toegevoegde waarde te bieden,” aldus Danny Stas, Managing Partner van Laga. “Teneinde onze cliënten nog beter te kunnen bijstaan in het beheersen van de stroom aan regelgeving, de nakende Brexit en de toenemende aandacht voor staatssteun stond deze uitbreiding hoog op onze prioriteitenlijst. De aanwerving van beide toppers past bovendien perfect in onze strategie om ten volle gebruik te kunnen maken van de opportuniteiten die de sterke groei van het Deloitte Legal netwerk biedt en om onze cliënten wereldwijd te kunnen bijstaan.” 

Mr. Hendrik Viaene was tot voor zijn toetreding bij Laga vennoot mededingingsrecht bij Stibbe en heeft een uitgebreide ervaring met alle aspecten van het Europees en Belgisch mededingingsrecht. Hij adviseert cliënten bij het structureren van overnames, joint ventures en andere vormen van samenwerkingsovereenkomsten. Daarnaast is hij een erkend specialist op het gebied van overheidssteun en onderscheidde hij zich in zaken met betrekking tot Europese sanctieregelingen en het vrij verkeer van goederen, diensten, personen en kapitaal. Mr. Viaene is tevens lid van de redactie van het Tijdschrift voor Belgische Mededinging / Revue de la Concurrence Belge.

Mr. Wim Vandenberghe vervoegt Laga met meer dan 14 jaar ervaring als expert op het gebied van EU regelgeving. Voor zijn toetreding tot Laga was hij partner bij Sheppard Mullin Richter & Hampton LLP, waar hij cliënten tijdens de volledige levenscyclus van hun producten/diensten bijstand verleende bij de naleving van de (EU)regelgeving terzake (cf. vergunningen, verpakking, markttoegang, goederenstromen, …). Dit in het bijzonder in de sector van de life sciences, energie en de digitale economie.

Als gastdocent aan het King’s College in Londen doceert Mr. Vandenberghe energieregelgeving en contracten aan masterstudenten in het mededingingsrecht en gereguleerde netwerkindustrieën.

Zie ook : Deloitte Legal

LexGO Network