Advocatenkantoor Reliance, gespecialiseerd in arbeidsrecht, treedt toe tot Littler’s wereldwijd platform
11/09/2018

Reliance, een Belgisch advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in arbeidsrecht en 20 advocaten telt, is toegetreden tot het internationale platform van Littler, de grootste arbeidsrechtpraktijk ter wereld die zich richt op het vertegenwoordigen van werkgevers.

Reliance werd in 2009 opgericht door de vennoten Edward Carlier en Koen De Bisschop, die later werden vervoegd door Anne-Valérie Michaux en Erwin Crabeels. Het kantoor adviseert cliënten over een breed scala aan zaken in het domein van het arbeidsrecht, waaronder bijstand in juridische procedures, bij collectieve onderhandelingen en advies met betrekking tot ondernemingsraden, vertegenwoordiging bij overheidsinstanties, audits en opleiding. Verder adviseert het team werkgevers over onderwerpen zoals de naleving van de algemene verordening gegevensbescherming (GDPR) van de Europese Unie en andere regelgeving op het vlak van privacy en gegevensbeveiliging, internationale mobiliteit, herstructureringen, aanwerving en ontslag, discriminatie op het werk, pesten op het werk en niet-concurrentiebedingen. Reliance en haar advocaten zijn in zowel Chambers & Partners als Legal 500 erkend als leading inzake arbeidsrecht. Reliance heeft naast een kantoor in Brussel ook een kantoor te Mechelen.

Het samengaan met Reliance kadert in Littler’s wereldwijde expansiestrategie welke een combinatiebeoogt van de beste arbeidsrechtkantoren op belangrijke internationale markten en geleid heeft tot een alliantie van meer dan 1.500 advocaten in 82 kantoren en 19 landen.

Littler’s unieke focus op arbeidsrecht en haar reputatie als een innovatief en globaal kantoor sluit perfect aan bij Reliance. "Het is duidelijk dat Littler een indrukwekkende uitbreidingsstrategie heeft, en we zijn verheugd om hun wereldwijd platform te versterken, dat vooral in Europa groeiende is " verklaarde Edward Carlier. De aanwezigheid van het kantoor op belangrijke internationale markten in heel Europa en haar enorme mogelijkheden zullen de praktijk van Reliance aanvullen en haar klanten bijkomende juridische oplossingen bieden in de belangrijkste politieke en zakelijke centra over de hele wereld.

"België speelt een belangrijke rol in de globale economie", verklaarden Tom Bender en Jeremy Roth, co-managing directors van Littler, in een gezamenlijke mededeling. "Gezien de centrale rol van België in Europa, was het voor Littler belangrijk om een gerenommeerd kantoor zoals Reliance te vinden, dat internationale klanten van het hoogste niveau vertegenwoordigt en waarvan geweten is dat het sterk is in alle aspecten van het arbeidsrecht."

"Een kantoor in België is - in combinatie met de bestaande kantoren in Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk - een belangrijke toevoeging", zegt Stephan Swinkels, een aandeelhouder van Littler, die mee aan het hoofd staat van de ontwikkeling en integratie van de wereldwijde praktijk. "Naast haar sterke reputatie in Europa, is de gelijke verdeling van Nederlandstalige en Franstalige advocaten een groot voordeel van Reliance. Dit sluit bovendien goed aan bij onze sterke teams in Nederland en Frankrijk."

Peter Susser, Global Practice Leader van Littler en voorzitter van de International Employment Law- praktijk, vult aan: "We zijn verheugd over de toetreding van deze getalenteerde groep van 20 advocaten, met een welverdiende reputatie wanneer het gaat over adviseren van werkgevers in Brussel en heel Europa. Reliance heeft een geweldige staat van dienst en onze klanten in de hele regio en over de hele wereld zouden snel toegevoegde waarde moeten zien als gevolg van deze toetreding."

Zie ook : Reliance

LexGO Network