Vialegis neemt het Duitse Schollmeyer & Steidl over
06/07/2018

Vialegis, sinds 2017 deel van House of HR, kondigt het definitieve akkoord aan over de overname van Schollmeyer & Steidl GmBH. Schollmeyer & Steidl GmBH is dé referentie in Duitsland inzake werving en selectie van juristen en fiscalisten. De overname werd effectief op 27 juni 2018. Vialegis, dat Belgisch marktleider is in dit domein en ook kantoren heeft in Spanje en Luxemburg, maakt hiermee weer een stuk van zijn sterke internationale groeiambities waar.

Internationalisering

“De Belgische markt heeft zeker nog groeipotentieel, maar we willen ook op Europees vlak een leidende speler zijn in de legal staffing sector”, zegt Philippe Jadoul, oprichter en CEO van Vialegis. “Sinds we deel uitmaken van House of HR kunnen we die ambities versneld waarmaken. De overname van Schollmeyer & Steidl is een belangrijke stap. We krijgen er kantoren bij in Frankfurt, Keulen, Düsseldorf en München en zullen van daaruit de volledige Duitse markt bedienen. De klantenportefeuille bestaat zowel uit advocatenkantoren als uit bedrijven. Gelet op de synergieën met de activiteiten van Vialegis gaan we heel intensief samenwerken met S&S, zowel wat het benaderen van klanten als het zoeken naar kandidaten betreft.” 

De drie managers van S&S - Daniel Schollmeyer, Ina Steidl en Barbara von Rohr - blijven aan boord als manager en als minderheidsaandeelhouder. “Dit is een traditie binnen House of HR die de blijvende ‘entrepreneurial spirit’ na overnames garandeert. We zijn een huis vol ondernemers die samen veel sneller groeien dan ze alleen zouden kunnen”, zegt Rika Coppens, CEO van House of HR. “De overname van S&S door Vialegis is een mooie aanvulling op onze portefeuille van sterke gespecialiseerde merken in de staffing sector en ze past perfect in onze Europese groeistrategie.”

Over Schollmeyer & Steidl

S&S is dé referentie in werving en selectie van juristen en fiscalisten voor de volledige Duitse markt. Het bedrijf bestaat sinds 2006, stelt 15 mensen tewerk en heeft vestigingen in Frankfurt, Keulen, Düsseldorf en München. Alle consultants van het bedrijf zijn (ervaren) juristen (‘voor en door juristen’). 

Over Vialegis

Vialegis is marktleider in Belgie in werving en selectie van juristen en op vlak van legal interim management. Het bedrijf realiseerde in 2017 een omzet van €11 miljoen en heeft 25 medewerkers verspreid over 4 kantoren. Vialegis heeft vestigingen in België, Luxemburg en Spanje. De recente overname van Schollmeyer & Steidl voegt daar nog 4 kantoren en 15 collega’s in Duitsland aan toe. 

Over House of HR

House of HR is actief in de HR dienstverlening en focust op 3 domeinen: general staffing, specialist staffing en engineering & consultancy. De groep heeft 14 merken en is actief in 10 Europese landen met meer dan 500 kantoren. In 2017 werd een geconsolideerde omzet van €1,4 miljard gerealiseerd. Dankzij de sterke organische groei en het assertief acquisitiebeleid is het de snelst groeiende HR groep in Europa. 

Zaquensis en Timeparter zijn actief in de general staffing, Accent en Covebo in specialist staffing en Continu, Abylsen, TEC, Logi-Technic, Aero, IBB, en Redmore in engineering & consulting. Vialegis is gespecialiseerd in het werven van legal, taks en compliance profielen.

Zie ook : Vialegis

LexGO Network