05/07/18

Henk Verstraete vervoegt het Brusselse team fiscaal recht van Stibbe

Op 1 juli 2018 vervoegde Henk Verstraete het Brusselse kantoor van Stibbe als partner in het departement fiscaal recht. Henk was voorheen partner fiscaal recht bij Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick. Hij heeft een uitgebreide ervaring in een groot aantal fiscale aangelegenheden, waaronder complexe geschillen, adviesverlening en transfer pricing en fiscale bijstand in vennootschapsrechtelijke en financiële transacties. Hij heeft een solide reputatie in het bijstaan van cliënten in onderhandelingen met fiscale autoriteiten en het parket, en vertegenwoordigt cliënten in gerechtelijke procedures. Henk vervoegt Stibbe samen met drie teamleden.

Henk Verstraete zal nauw samenwerken met partners fiscaal recht Wim Panis en Thierry Denayer. Wim Panis heeft een ruime praktijk in de ondernemingsfiscaliteit en focust daarnaast op fiscaliteit in de vastgoedsector en de publieke sector. Hij geniet eveneens algemene erkenning als vooraanstaand btw-specialist. Thierry Denayer heeft een jarenlange expertise in adviesverlening aangaande Belgisch en internationaal fiscaal recht. Hij is bovendien gespecialiseerd in de fiscaliteit van financiële producten, pensioenregelingen en remuneratie van leidinggevenden. Henk zal ook nauw samenwerken met andere praktijkgroepen binnen Stibbe. 

Jan Peeters, Managing Partner van Stibbe Brussel, licht toe: “Ik ben verheugd dat Stibbe als toonaangevend onafhankelijk Benelux advocatenkantoor een toptalent als Henk kan aantrekken. Het profiel van Henk versterkt onze praktijk fiscaal recht en stelt ons in staat om te adviseren over alle aspecten van het fiscaal recht. Hierdoor kunnen we, samen met ons full-service aanbod in de andere rechtsgebieden, een echte meerwaarde aan onze cliënten bieden.”

Henk Verstraete voegt daaraan toe: “De combinatie van het toonaangevende full-service aanbod van Stibbe en de opportuniteit om het departement fiscaal recht te versterken, maakt dit de ideale gelegenheid om mijn praktijk verder uit te bouwen en cliënten nog beter te adviseren. Ik kijk ernaar uit om mee te werken aan de verdere uitbouw van het departement fiscaal recht van Stibbe.

Over Henk Verstraete - Henk Verstraete startte zijn loopbaan als advocaat in 1999. In december 2008 maakt hij de overstap van Freshfields Bruckhaus Deringer naar Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick als partner. Henk studeerde af in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) in 1999. Datzelfde jaar studeerde hij rechten aan de University of Michigan, Ann Arbor, USA. Hij behaalde een LLM in taxation aan de NYU School of Law in 2003. Henk is sinds het begin van zijn carrière actief in het Instituut voor Fiscaal Recht van de KU Leuven waar hij gastdocent is. Hij is daarnaast professor aan de Fiscale Hogeschool Brussel sinds 2010. Henk is lid van de Tax Practice Council van het International Tax Program van de NYU School of Law en redacteur van het Tijdschrift Beleggingsfiscaliteit / Revue Fiscalité des Placements.

dotted_texture