Jones Day Verwelkomt Kaarli H Eichhorn als Antitrust & Competition Partner in haar Kantoor te Brussel
05/04/2018

Het internationaal advocatenkantoor Jones Day kondigt de komst van Kaarli Eichhorn aan als partner in de Antitrust & Competition Law praktijkgroep in het kantoor te Brussel.

Kaarli Eichhorn was voorheen Global Executive Counsel – Competition Law & Policy van General Electric (“GE”) gedurende tien jaar. Hij adviseerde over een aanzienlijk aantal toonaangevende, complexe, multinationale overnames en leidde GE-teams die wereldwijd onderhandelden met overheidsinstanties inzake mededinging en aanverwante zaken. Daarnaast leidde hij ook vele mededingingsonderzoeken, adviezen en compliance-gerelateerde activiteiten van de vennootschap binnen haar verschillende afdelingen, zoals onder meer media, financiële diensten, alsook digitale en industriële businesses.

Kaarli’s uitgebreide ervaring bij GE heeft hem vertrouwd gemaakt met complexe mededingingsproblemen van multinationale bedrijven, voornamelijk inzake overnames,” zegt Bernard Amory, co-leider van de Antitrust & Competition Law praktijkgroep van Jones Day en Partner-in-Charge van het kantoor in Brussel. “Deze ervaring is een troef voor Jones Day’s cliënteel zowel in Brussel als daarbuiten. Hij voegt een bijzondere meerwaarde toe en ik kijk enorm uit naar zijn contributies.”

De toevoeging van een advocaat zoals Kaarli aan ons team in Brussel getuigt van Jones Day’s voortdurende investering in haar internationale cliënten die geconfronteerd worden met reguleringsproblemen op het vlak van mededingingspraktijken”, zegt Craig Waldman, co- leider van Jones Day’s Antitrust & Competition Law praktijkgroep. “Hij brengt uitzonderlijke ervaring met zich mee van GE en de private sector en voegt scherpe inzichten toe door zijn jarenlange samenwerking met regelgevende overheidsinstanties. We zijn zeer tevreden dat hij Jones Day vervoegt.”

De ervaring van Kaarli Eichhorn omvat eveneens overheidsrelaties en internationaal strategisch beleidswerk, in het bijzonder inzake antitrustzaken. Hij was voor een lange tijd Niet-Gouvernementele Adviseur van het Internationale Mededingingsnetwerk en heeft nauw samengewerkt op beleidsproblemen met de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (“OESO”), met de Europese Commissie, de Amerikaanse Federal Trade Commission, het Amerikaanse Ministerie van Justitie en met andere wereldwijde mededingingsautoriteiten. Hij is voormalig voorzitter voor juridische zaken van de American Chamber of Commerce bij de EU en vicevoorzitter van het mededingingscomité. Hij speelde ook een prominente rol voor bedrijfsjuristen als vicevoorzitter van de In-House Competition Counsel Association.

Als veelgevraagde spreker en auteur, kreeg Kaarli Eichhorn de Global Counsel Award uitgereikt door de Association of Corporate Counsel and International Law Office in de categorie “Competition – Individual of the Year”. Kaarli Eichhorn is geboren en opgegroeid in Stockholm en heeft zowel de Zweedse als Estse nationaliteit. Hij is lid van de Zweedse Orde van Advocaten (Advokat).

Zie ook : Jones Day

LexGO Network