Een nieuwe voorzitter voor bMediation en opleidingen
23/04/2018

Na drie jaar als voorzitter van bMediation geeft Pierre Schaubroeck, oud-voorzitter van het Instituut voor bedrijfsjuristen en voormalig bedrijfsjurist bij Bekaert, de fakkel door en maakt hij de naam van zijn opvolger bekend.

« Het is een voorrecht en een plezier geweest om de voorbije drie jaren bMediation voor te zitten. De vereniging heeft nog een aanzienlijk potentieel, dat de nieuwe ploeg zal willen realiseren. Het tot stand brengen van een intense networking met onze leden (de bMediators), en de gebruikers (waaronder bedrijfsleiders en -juristen) bewust maken van de weldaden van bemiddeling : dat zijn m.i. twee van de prioriteiten voor bMediation. Onze prominente plaats onder de bemiddelingsorganisaties is in dat opzicht een mooie springplank. Behouden vaart bMediation ! »

De nieuwe voorzitter is Gérard Kuyper, advocaat en burgerlijk en commercieel bemiddelaar bij Alterys. Bij bMediation is hij geen onbekende : hij zetelt in onze raad van bestuur en is verantwoordelijk voor onze Franstalige opleidingen.

Basis-en specifieke opleiding tot bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken 

Op 29 augustus begint onze opleiding in Gent. Schrijf u in, u vindt onze flyer hierbij.
 
De nieuwe bemiddelingswetgeving zal de vereisten verstrengen om erkend bemiddelaar te worden. Zo wordt de minimale duur van de basisopleiding opgetrokken van 90 tot 120 uren! U heeft er dus alle belang bij om de opleiding zo spoedig mogelijk te volgen, vooraleer de nieuwe regeling van kracht wordt!

Permanente opleidingen

Dit jaar krijgt u ook de kans om praktische oefeningen te volgen:
in Hasselt (6 september, 11 oktober, 15 november, 20 december)
in Maasmechelen (4 september, 9 oktober, 13 november, 18 december) .

Zie ook : bMediation

LexGO Network