Day of the Practice - 27 maart 2018 “Equip yourself for the future”
12/03/2018

De tweede editie van de Day of the Practice focust op de snelle veranderingen in wetgeving en technologie.

We maken gebruik van de grote expertise die reeds aanwezig is bij onze leden en gedeeld binnen de 12 Practice Groups die actief zijn in het IBJ. Ruim 28 sessies, workshops en demo’s werden opgezet” aldus Saskia Mermans, voorzitter van het Instituut.

Ludo Deklerck vult aan: “De Day of the Practice is het grootste evenement exclusief voor bedrijfsjuristen. In hun bedrijven wordt naar hen gekeken om het juridisch departement uit te bouwen tot een performant competentiecentrum dat volop gebruik maakt van de nieuwste technologische mogelijkheden. Het is onze taak als Instituut om hen daarbij te ondersteunen. De markt van legal tech is een zeer jonge markt en we geven deze bedrijven een platform om zich voor te stellen aan onze leden en van hen input te krijgen over de eisen waaraan hun tools moeten voldoen”.

Naast de technologische evoluties, is er natuurlijk grote aandacht voor de nieuwe wetgeving. Nieuw is de specifieke aandacht voor de opdracht van de chief legal officer (CLO) en de diverse vragen die ze zich stellen.

Een groot debat tussen een aantal advocatenkantoren en CLO’s zal een antwoord zoeken naar de impact van het nieuwe legal op de levering van klantenservice.

Contacteer voor meer informatie:

Ludo Deklerck
Directeur-generaal IBJ
Stuiversstraat 8 – 1000 Brussel
+32 2 512 74 33

Het federale Instituut voor bedrijfsjuristen, opgericht bij wet van 1 maart 2000, is de beroepsorde voor bedrijfsjuristen. Het IBJ telt vandaag 2048 leden waarvan 58% vrouwen en 42% mannen, 61% Nederlandstaligen en 39% Franstaligen uit 767 ondernemingen, uit alle economische, sociale, administratieve en wetenschappelijke sectoren, van KMO tot multinational.

Het IBJ biedt zijn leden een specifiek opleidingsaanbod op maat en waakt over de naleving van de deontologische code en de onafhankelijkheid van zijn leden en het respect door derden van de vertrouwelijkheid van het werk van zijn leden.

Meer informatie: www.ibj.be

Zie ook : Instituut voor bedrijfsjuristen / Institut des juristes d'entreprise

LexGO Network