17/11/17

DALDEWOLF verwelkomt Carole Maczkovics en Valentin de le Court als nieuwe vennoten

Met groot genoegen kondigt DALDEWOLF de toetreding van twee nieuwe vennoten aan:  Carole Maczkovics in de praktijkgroep EU en Mededinging, en Valentin de le Court in de praktijkgroep IP/IT.

Patrick De Wolf, managing partner van DALDEWOLF, licht toe: “Uit de recente beslissingen van de Europese Commissie over de verschillende belastingstelsels blijkt duidelijk dat staatssteun een belangrijk onderdeel van de compliance met mededingingsregels wordt. De bijzondere ervaring van Carole met staatssteun en regulering, gecombineerd met een sterke publiekrechtelijke achtergrond, zal onze praktijk van Europees en mededingingsrecht, ontwikkeld door Pierre Goffinet en Thierry Bontinck, perfect aanvullen, en onze praktijkgroep administratief recht, geleid door Emmanuel van Nuffel, versterken.  Ook het versterken van onze capaciteiten in de intellectuele eigendomsrechten was een prioriteit voor het kantoor: Valentin’s ervaring in de industriële eigendom en zijn unieke expertise in het Chinees intellectueel eigendomsrecht zal ons IP/IT aanbod perfect aanvullen."

Beide nieuwkomers zullen bijdragen aan onze strategische positionering op de Belgische en internationale markt als kantoor dat professionele diensten van hoogstaand niveau aanbiedt aan onze business cliënten.”

 Carole Maczkovics

Voor haar toetreding tot DALDEWOLF werkte Carole bij DLA Piper, een internationaal advocatenkantoor. Zij startte haar carrière als onderzoekster in EU regulering en als experte voor de federale minister bevoegd voor mobiliteit. Ook is zij regeringscommissaris geweest bij de infrastructuurbeheerder van de spoorwegen.

Haar ervaring van meer dan 15 jaar overspant het EU recht en het mededingingsrecht, in het bijzonder overheidstussenkomsten het economisch leven, zoals staatssteun, regulering en overheidscontracten zoals subsidies en overheidsopdrachten. Carole bezit ook een uitgebreide kennis inzake gereguleerde netwerkindustrieën (spoorweg- en luchtvaarttransport, telecom, postdiensten en energie). Daarnaast doceert zij mededingingsrecht en regulering in de spoorwegsector aan King’s College London.

Carole Maczkovics deelt het enthousiasme: “Ik ben verheugd om zo’n dynamisch advocatenkantoor te vervoegen. Wat mij in het bijzonder aantrekt bij DALDEWOLF is het vooruitzicht om mijn praktijk te integreren in de groep Europees en mededingingsrecht die juridische en economische expertise op unieke wijze combineert. Onze holistische benadering zal een evidente toegevoegde waarde betekenen voor onze cliënten.

Valentin de le Court is gespecialiseerd in de intellectuele eigendomsrechten (geschillen, contracten en advies), met een bijzondere focus op het octrooirecht en het merkenrecht en op de bescherming van bedrijfsgeheimen.  Hij heeft een bijzondere ervaring met technologieoverdracht van en naar China en IP strategieën voor China. Valentin is een erkende expert van de “China IPR SME Helpdeks”, een project dat door de Europese Commissie gefinancierd wordt en dat ondersteuning biedt aan Europese KMOs die vragen hebben rond de bescherming van intellectuele rechten in China.

Voor zijn toetreding tot DALDEWOLF werkte Valentin als hoofd van de Contracting, Dispute Resolution en China Desk teams van het IP kantoor Gevers, waar hij begon na een verblijf van vier jaar in Shanghai (P.R.C.).  In Shanghai werkte hij voor HFG Law & Intellectual Property, een vooraanstaand Chinees IP kantoor.  Voordien maakte Valentin deel uit van het IP/IT departement van het Belgisch advocatenkantoor Liedekerke,  waar hij zich toelegde op het octrooi- en merkenrecht.

Valentin voegt toe: “Het is het juiste moment voor mij om naar de balie terug te keren en ik ben erg enthousiast om dit bij DALDEWOLF te doen. Mijn expertise in de industriële eigendomsrechten en het Chinese IP recht is een perfecte aanvulling van de capaciteiten van het IP/IT team, geleid door Sari Depreeuw.  Onze cliënten zullen onmiddellijk baat hebben bij de synergiën die uit onze respectievelijke expertises voortkomen. Ook kijk ik er erg naar uit deel uit te maken van het STARTITUP project en de ontwikkeling van jonge innovatieve ondernemingen te ondersteunen met een unieke dienstverlening rond China en IP.”

dotted_texture