13/02/17

Vialegis verwelkomt nieuwe consultant

Barbara François vervoegde het Vialegis-team in februari 2017. Barbara volgde haar rechtenopleiding aan de Universiteit Gent, waar ze in juni 2007 afstudeerde als master in de rechten met een bijzondere specialisatie in het arbeidsrecht en het socialezekerheidsrecht. Aansluitend startte ze in oktober 2007 bij het niche-advocatenkantoor Claeys & Engels in Kortrijk. Vervolgens maakte ze begin 2009 de overstap naar de balie van Brussel om er als associate te starten bij het advocatenkantoor NautaDutilh.

Gedurende acht jaar was Barbara actief binnen het departement arbeidsrecht, waar zij nationale en internationale cliënten adviseerde over alle aspecten van het individueel en collectief arbeidsrecht en ook procedures voerde voor arbeidsrechtbanken en -hoven. Tevens was Barbara verantwoordelijk voor het opleiden van (zomer)stagiaires en gaf zij verscheiden opleidingen aan cliënten over uiteenlopende aspecten van het recht. Daarnaast was ze praktijkassistente aan de KU Leuven, binnen het departement arbeidsrecht.  

Omdat Barbara steeds veel voldoening haalde uit de persoonlijke interacties met cliënten en collega’s, besloot zij om haar carrière een andere wending te geven. Zij koos er voor om de weg van de human resources in te slaan en het Vialegis team te vervoegen. Sinds februari 2017 is Barbara bij ons actief als consultant.

dotted_texture