14/09/16

Jones Day breidt zijn Banking & Finance, Capital Markets en Project Finance praktijken in Brussel uit

Het internationale advocatenkantoor Jones Day heeft de komst aangekondigd van twee nieuwe partners, Ferdinand Brughmans (Projects & Infrastructure) en Matthieu Duplat (Capital Markets), in zijn kantoor te Brussel. Zij vervoegen de Banking & Finance, Capital Markets en Projects & Infrastructure praktijken van het kantoor. Beide advocaten werkten voordien bij White & Case in Brussel.

Senior associate Serkan Alhan en associates Thomas Flament en Laurent Vercauteren vervoegen Jones Day samen met de twee nieuwe vennoten. Het nieuwe team zal zich toespitsen op leveraged en acquisition finance, kapitaalmarkten, projectfinanciering en bancaire transacties in het algemeen. De nieuwkomers positioneren Jones Day als een van de meest ervaren finance teams in België en breiden de Belgische en Europeesrechtelijke capaciteit van het kantoor verder uit.

Wij zijn ontzettend verheugd om Ferdinand, Matthieu en hun team te kunnen toevoegen aan onze groeiende Banking & Finance en Capital Markets praktijken”, zegt Bernard Amory, Partner-in-Charge van Jones Day Brussel. “Zij hebben uiterst goede relaties op de Belgische en de Europese markten en zij zullen ons aanbod voor cliënten in de financiële sector perfect aanvullen en aanzienlijk vergroten. Wij kijken ook erg uit naar de kruisbestuiving tussen hun praktijk en die van onze Brusselse partners in de vennootschaps-, fiscale en geschillenpraktijken. De synergie is fantastisch en zal onze cliënten ten goede komen.

Ferdinand Brughmans richt zich vooral op schuldfinanciering (leveraged finance), financiering van bedrijfsmiddelen (asset finance), de financiering van overnames (acquisition finance), financiering van grote (bouw)projecten (project finance) en algemene bancaire zaken. Hij heeft in het bijzonder ervaring met de financiering van grote energie- en infrastructuurprojecten en heeft vooral geldverstrekkers en financiers vertegenwoordigd in heel wat recente opmerkelijke projectfinancieringstransacties in België. Ferdinand Brughmans is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de Balie van Brussel en zijn expertise wordt erkend door Who’s Who Legal, Project Finance 2016 en door Chambers Global 2016.

Matthieu Duplat treedt vooral op in kapitaalmarkttransacties (schuldpapier en effecten die eigen vermogen vertegenwoordigen of gekoppeld zijn aan eigen vermogen), financiering van ondernemingen, beursgerelateerde verrichtingen en vennootschapsrecht. Hij heeft een jarenlange ervaring in het behandelen van internationale en binnenlandse kapitaalmarkttransacties en in het bijstaan van ondernemingen en belangrijke financiële instellingen in alle onderdelen van het vennootschaps- en effectenrecht. Matthieu Duplat is lid van de Franse Orde van Advocaten bij de Balie van Brussel en zijn expertise werd erkend door Chambers Europe 2016 en Chambers Global 2016. Hij doceert tevens het vak Financieel Recht aan de rechtsfaculteit van de Université Catholique de Louvain (UCL) sinds 2008.

Nu Jones Day voortdurend haar betrokkenheid bij grootschalige projecten in heel Europa uitbreidt, versterkt de toevoeging van ervaren advocaten als Ferdinand en Matthieu en hun team onze positie als vooraanstaand advocatenkantoor voor cliënten die advies wensen met betrekking tot de ontwikkeling, het verwerven en de financiering van infrastructuurgoederen”, zegt Arman Galledari, hoofd van de Projects & Infrastructure praktijk bij Jones Day. “Hun komst bewijst het belang dat wij hechten aan de rekrutering van juridisch toptalent om ons cliënteel te adviseren over complexe projecten doorheen Europa en de hele wereld.

Ook de drie nieuwe medewerkers brengen een weelde aan waardevolle ervaring mee naar Jones Day. De praktijk van Serkan Alhan omvat vooral bank- en financieel recht, fusies en overnames, joint ventures en geschillen in de bank- en de energiesector. Thomas Flament adviseert nationale en buitenlandse cliënten over alle aspecten van het ondernemingsrecht, met de nadruk op kapitaalmarkten, schuld- en kapitaalseffecten, financiering van ondernemingen en beursgerelateerde zaken. Tot slot werkt Laurent Vercauteren vooral voor cliënten in financiering van overnames, zgn. syndicated loans, zgn. secured financing en diverse aspecten van kapitaalmarkten en bancaire en financiële regulering.

Ferdinand Brughmans en Matthieu Duplat en hun team hebben gewerkt met Belgische en internationale banken, financiële instellingen, private en beursgenoteerde vennootschappen, zgn. “sponsors”, industriëlen en Belgische overheden (waaronder de Belgische Staat en de Vlaamse Gemeenschap). Belangwekkende recente dossiers waren, onder andere, het adviseren van een Belgische bank met betrekking tot een programma ter versterking van haar kernkapitaal, het bijstaan van een consortium van banken als gezamenlijke lead managers in de openbare aanbieding van vastrentend schuldpapier door een niet publiek genoteerde vennootschap, het adviseren van een syndicaat van schuldverstrekkers (lenders) bij de financiering van de bouw van een offshore windpark en het bijstaan van de verkoper bij de verkoop van een Belgische vennootschap, actief in de bouwmaterialensector, door middel van een veilingproces.

Giles Elliott, die in Londen mede leiding geeft aan de kapitaalmarktpraktijk van Jones Day merkt op: “Als gevolg van de wijzigende dynamiek in de Europese financiële sector is het meer dan ooit van belang voor cliënten dat ze kunnen rekenen op gedegen en strategisch juridisch advies. Dat is precies wat het team van Ferdinand and Matthieu kan leveren dankzij een bewezen track record op het vlak van gesofisticeerde adviesverlening aan de belangrijkste financiële instellingen in Europa”.

Het was een duidelijke keuze van het hele team om Jones Day te vervoegen gelet op de doorgedreven cliëntgerichte cultuur van het kantoor en de brede waaier aan juridische diensten die het nu reeds aan haar Belgisch en internationaal cliënteel aanbiedt”, zegt Ferdinand Brughmans. “Jones Day biedt ons een unieke mogelijkheid om onze praktijk verder uit te breiden en het cliënteel nog beter van dienst te zijn omdat het kantoor beschikt over een indrukwekkend cliëntenbestand met talloze vooraanstaande ondernemingen, een sterke reputatie en duidelijke ambities en doelstellingen op lange termijn”, voegt Matthieu Duplat nog toe.

dotted_texture