30/09/16

ITC-specialist Bastiaan Bruyndonckx wordt partner bij Lydian

Vanaf 3 oktober vervoegt Bastiaan Bruyndonckx als partner het onafhankelijke zakenadvocatenkantoor Lydian, dat tot de grootste Belgische kantoren behoort. Als expert in IT en Communicatie (ITC) zal Bastiaan Bruyndonckx zich vooral toeleggen op het uitbouwen van die praktijk binnen het kantoor. Dankzij zijn komst verstevigt Lydian zijn positie als fullservicekantoor met ervaren advocaten die alle facetten van het bedrijfsrecht behandelen, binnen alle bedrijfstakken.

Als specialist in IT en communicatie kan Bastiaan Bruyndonckx bogen op tientallen jaren ervaring. Hij bouwde in de loop van de jaren expertise uit op verschillende vlakken: outsourcing, IT- en technologiecontracten, e-commerce, e-communicatie en informatiebeheer, waaronder ook gegevensbescherming. Bruyndonckx heeft daarnaast uitgebreide ervaring met adviesverlening inzake complexe technologiegedreven overeenkomsten in een uitgebreide waaier van sectoren, waaronder chemie, energie en productie.

Peter De Ryck, managing partner: “We zijn bijzonder verheugd dat we zo’n bekende ITC-expert konden aantrekken. Nu Bastiaan Bruyndonckx zich bij het Lydian-team voegt, versterkt het kantoor zijn aanbod en fullserviceaanpak voor juridisch advies in alle takken van het bedrijfsrecht.

Bastiaan Bruyndonckx gaat bij Lydian aan de slag na een carrière van 22 jaar bij Linklaters LLP in Brussel, waar hij voor de afdeling Technology, Media & Telecommunications werkte. Hij schrijft regelmatig voor gespecialiseerde juridische publicaties waaronder Privacy & Informatie, DataGuidance en Computerrecht.

Bastiaan Bruyndonckx: “ITC wordt steeds vaker beschouwd als de bron van innovatie, eerder dan de facilitator ervan. Met de invoering van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming en de richtlijn rond cyberbeveiliging krijgen bedrijfsjuristen daarbij af te rekenen met tal van complexe kwesties.

dotted_texture