01/09/16

Advocatenkantoor Astrea breidt zijn Omgevingsrecht- en Vastgoedpraktijk verder uit met drie ervaren en gespecialiseerde advoc…

Het toonaangevende advocatenkantoor Astrea breidt zijn Omgevingsrecht- en Vastgoedpraktijk gevoelig uit met de komst van nieuwe vennoot Ilse Cuypers, die overkomt van Lexeco.

Ilse Cuypers heeft meer dan 20 jaar ervaring met milieudossiers en is in het bijzonder betrokken in talrijke dossiers met betrekking tot bodemverontreiniging en -sanering, milieuvergunningen, milieuheffingen en incidenten met milieuverontreiniging tot gevolg en treedt op in geschillen inzake milieuaansprakelijkheid. Verder behartigt zij stedenbouwdossiers, zowel op het vlak van de planologie als de vergunningsproblematiek.

De komst van Ilse en haar team van twee eveneens zeer ervaren medewerksters An Valckenborgh en Liesbeth Peeters betekent een aanzienlijke uitbreiding van Astrea’s mogelijkheden om complexe milieu- en stedenbouwdossiers te behandelen voor binnen- en buitenlandse cliënten. Ilse brengt uiteraard ook haar uitgebreid en trouw cliënteel met zich mee naar Astrea en bestendigt hiermee haar uitstekende dienstverlening.

Met deze uitbreiding zal Astrea 12 vennoten en in totaal ongeveer 40 advocaten tellen, waarvan 3 vennoten en 9 advocaten actief in het domein van het Omgevingsrecht en het Vastgoedrecht.

Ciska Servais en Philippe Van Wesemael, vennoten van het departement waarin Ilse Cuypers werkzaam zal zijn, zijn bijzonder verheugd met de komst van Ilse. “Deze uitbreiding van ons team en versterking van ons kantoor is een nieuwe stap in de richting van ons doel om van Astrea een toonaangevend onafhankelijk full service kantoor te maken met doorgedreven specialisaties en sterke competenties in alle rechtsgebieden waar ondernemingen en overheden mee te maken hebben”. 

Ilse Cuypers kijkt er naar uit om deel uit te maken van Astrea en haar Omgevingsrecht en Vastgoedteam. “Het hechte en gedreven team van Astrea met haar gespecialiseerde en professionele benadering waren voor mij doorslaggevende factoren om het kantoor te vervoegen”. 

Astrea’s nieuwe vennoot:

Ilse Cuypers, vennoot (licentiaat in de rechten, cum laude, KU Leuven (KUL) (1990); Bijzondere licentie milieukunde, cum laude, Universiteit Antwerpen (UA) (1993). Ilse heeft 26 jaar ervaring in het adviseren van Belgische en internationale ondernemingen op het gebied van milieurecht (waaronder bodemsanering, afvalwater, afvalstoffen, milieuvergunningen, milieuvoorwaarden en milieuaansprakelijkheid) en stedenbouwrecht (ruimtelijke uitvoeringsplannen en stedenbouwkundige vergunningen), zowel op het vlak van de administratieve procedures als de burgerlijke en strafrechtelijke geschillen. 

Ilse publiceert ook regelmatig en wordt vaak gevraagd als spreker op studiedagen.

Ilse werkte 24 jaar bij Lexeco, waarvan het merendeel als vennoot.

dotted_texture