01/06/16

Dave Pardo vervoegt Marlex

Dave Pardo heeft met ingang van 1 juni 2016 het kantoor Marlex in Brugge vervoegt. Marlex versterkt hiermee de tak Vennootschap & Onderneming.

Dave Pardo (°1975) behaalde in 1998 met grote onderscheiding zijn Masterdiploma in de rechten aan de UGent. Nadien behaalde hij ook nog een Postgraduaat Fiscaliteit aan de Vlerick Management School/UGent.

Dave Pardo is advocaat aan de balie van Brugge sedert 2008 (Crivits & Persyn). Voordien heeft hij ruime ervaring opgedaan in het bedrijfsleven (als legal consultant bij EY en als bedrijfsjurist bij Bayer) alsook in de advocatuur (Eubelius).

Dave Pardo legt zich vooral toe op het vennootschapsrecht, het insolventierecht en het algemeen handelsrecht. Zijn focus ligt op de begeleiding van ondernemingen in moeilijkheden, het verlenen van advies en bijstand bij samenwerking en conflicten in vennootschappen en het opstellen van commerciële overeenkomsten. 

Hij treedt daarnaast geregeld op als curator, gerechtsmandataris en vereffenaar van vennootschappen. 

Dave Pardo is co-editor en co-auteur van het basiswerk Praktische gids voor vereffenaars van vennootschappen (Kluwer, 2013) en wordt frequent gevraagd als spreker over topics als bestuurdersaansprakelijkheid, ontbinding en vereffening van vennootschappen, begeleiding van ondernemingen in moeilijkheden en de procedure van gerechtelijke reorganisatie (WCO).

dotted_texture