07/12/15

Stibbe kondigt 5 nieuwe partners aan, onder wie 1 nieuwkomer

Stibbe, een internationaal advocatenkantoor met hoofdvestigingen in de Benelux, heeft 5 nieuwe partners benoemd. Door deze benoemingen verstevigt Stibbe zijn positie op het gebied van geschillenbeslechting en publiekrecht in Brussel en financieel en vastgoedrecht in Amsterdam. De nieuwe partners zijn Nathanaelle Kiekens (33), Oliver Stevens (43) en lateral hire Nicolas Résimont (37) in Brussel en Ingmar de Groot (41) en Rein van Helden (34) in Amsterdam.

Nicolas Résimont komt over van Linklaters en behandelt naast Belgische en internationale geschillen ook arbitragezaken, zowel als raadsman als arbiter. Hij begeleidde cliënten reeds in talloze dossiers rond commerciële, contractuele en bouwgeschillen. Hij beschikt ook over een diepgaande expertise inzake geschillen in de energie- en bankensector. Nicolas behandelt complexe procedures voor multinationals, banken en grote spelers op de energiemarkt. “Nicolas is een top litigator. Hij is niet alleen een aanwinst voor ons team geschillenbeslechting, maar zal ook andere praktijkgroepen van Stibbe met zijn expertise kunnen versterken”, stelt Jan Peeters, Managing Partner van het Brusselse kantoor. 

De toonaangevende praktijk “Procesvoering en geschillenbeslechting” wordt verder versterkt door de partnerbenoeming van Oliver Stevens, die momenteel Counsel is in dit team. Oliver is sinds 1999 actief bij Stibbe en adviseert grote financiële instellingen en internationale bedrijven zowel op het vlak van contractenrecht en onrechtmatige daad, insolventierecht als in bank- en verzekeringsrechtelijke dossiers. Momenteel verleent hij bijstaand aan een Belgische grootbank in een aantal dossiers rond de verkoop van CDO’s aan bedrijven. Daarnaast vertegenwoordigt hij een bedrijf dat verwikkeld is in het liftenkartel en schadevergoeding probeert te verkrijgen voor de Brusselse rechtbanken. Hans Van Bavel, hoofd van onze Brusselse praktijk Procesvoering en geschillenbeslechting zegt: “Oliver verdient deze benoeming tot partner ten zeerste. Dankzij deze benoeming wordt onze dienstverlening verder versterkt, vooral naar de financiële sector toe. Met de komst van Nicolas en zijn specialisatie in dit domein kan ik met de hand op het hart zeggen dat onze cliënten in die sector bij ons aan het juiste adres zijn”.

Een andere belangrijke ontwikkeling in kantoor Brussel is de benoeming van Nathanaelle Kiekens tot partner. Nathanaelle is senior medewerkster in de praktijkgroep administratief en publiek recht en is sinds 2005 verbonden aan het kantoor. Ze wordt beschouwd als één van de grote talenten in administratief- en publiekrecht en specialiseert zich in complexe overheidsopdrachten, publiek-private samenwerking, overheidscontracten en publiek vastgoed. Nathanaelle staat zowel cliënten bij in verschillende procedures rond overheidsopdrachten en publiekrecht in het algemeen, als in procedures voor de burgerlijke rechtbanken, het Grondwettelijk Hof en de Raad van State. Zowel het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, Aquafin als ParticipatieMaatschappij Vlaanderen doen regelmatig een beroep op haar expertise. David D’Hooghe, hoofd van de praktijkgroep administratief en publiek recht, verwoordt het als volgt: “De partnerbenoeming van Nathanaelle is een logische volgende stap in haar carrière. In de tien jaar dat ze in ons team werkt, heeft ze binnen haar vakgebied erkenning en respect opgebouwd. Ik ben ervan overtuigd dat ze ook in de toekomst een uitblinker zal blijven.

Ons kantoor in Amsterdam heeft Ingmar de Groot (41) en Rein van Helden (34) benoemd tot partner. Met deze benoemingen versterkt het kantoor zowel de praktijk vastgoed- en bouwrecht als de praktijk bank- en financieel recht.

In ons Luxemburgs kantoor, verlaat de executive partner Dirk Leermakers het kantoor eind 2015. Gérald Origer, vennoot bedrijfs- en financieel recht, neemt zijn taken over vanaf 1 januari 2016.

Als resultaat van deze partnerbenoemingen telt Stibbe vanaf 1 januari 2016 wereldwijd 77 partners.

Nathanaelle Kiekens, Nicolas Résimont ,Oliver Stevens

Ingmar de Groot and Rein van Helden

dotted_texture