09/02/15

NotaPulse - business intelligence software voor het notariaat

Na een succesvolle test in verschillende notariskantoren, lanceren DocSolver en FrahanBlondé een innovatie voor het notariaat: NotaPulse.

NotaPulse is een 'business intelligence' oplossing die notarissen helpt om hun kantoor aan te sturen en om de efficiëntie en cliënttevredenheid verder te verhogen. Uniek is dat de software hiervoor het dossierbeheer, de boekhouding en feedback van cliënten analyseert. NotaPulse heeft een dubbele doelstelling:

- Verborgen managementinformatie zichtbaar maken: het dossierbeheersysteem en de boekhouding bevatten een schat aan informatie die de notaris zou kunnen helpen bij het nemen van beslissingen. NotaPulse ontsluit en analyseert deze informatie en biedt inzichtelijke rapporten voor de notaris.


- Systematisch meten van cliënttevredenheid: cliënten ontvangen na het verlijden van de akte een uitnodiging om deel te nemen aan een korte enquête. Deze bevraging verloopt volledig geautomatiseerd en helpt de notarissen een vinger aan de pols te houden bij hun cliënten.

Notarissen kunnen hun resultaten bovendien systematisch en anoniem vergelijken met een gemiddelde van de andere deelnemende kantoren.

NotaPulse is een joint venture tussen FrahanBlondé en DocSolver. DocSolver (www.docsolver.com) ontwikkelde de software en FrahanBlondé (www.frahanblonde.com) begeleidt de notarissen met de implementatie.

Barend Blondé, FrahanBlondé: “Voor sommigen is het misschien verrassend maar het notariaat is niet toevallig de eerste sector waar we dit product lanceren. Binnen de juridische sector staan zij het verst op vlak van technologie en automatisering. In de toekomst willen we uiteraard ook andere beroepsgroepen bedienen.

Toon Nicolay, DocSolver: “We hebben veel aandacht gegeven aan gebruiksvriendelijkheid. Onze software is een moderne webapplicatie, waardoor notarissen de prestaties van hun kantoor moeiteloos kunnen opvolgen, zelfs met een tablet vanuit de sofa.

Vincent De Munck, DocSolver: “De lancering verliep veelbelovend. Zonder veel publiciteit hebben al meer dan tien kantoren ingetekend op het product. Meer dan 2.500 cliënten van notarissen ontvingen intussen een tevredenheidsenquête. De cliënten zelf reageren enthousiast want maar liefst 50% vult de enquête ook in. Bovendien blijkt de overgrote meerderheid erg tevreden.”

dotted_texture