03/02/09

Oprichting van advocatenkantoor Cadanz

Eind 2008 hebben Jan Stoop en Dirk Strobbe het onafhankelijk Brussels advocatenkantoor Cadanz (www.cadanz-law.com) opgericht, dat zich toelegt op het vennootschapsrecht, handelsrecht en financieel recht.  Voordien waren zij beiden jarenlang zelf als advocaat actief bij enkele van de meest prominente kantoren inzake zakenadvocatuur in België. 

Cadanz is een ondernemingsgezind start-up kantoor dat een juridische dienstverlening van topkwaliteit wil aanbieden aan competitieve tarieven.  De gespecialiseerde ervaring en know-how van de advocaten bij Cadanz, ingebed in een lage kostenstructuur, maken dit mogelijk. 

In het afgelopen decennium zijn vele nationale topkantoren inzake zakenadvocatuur meegestapt in een globalisatietrend die werd ingezet door een aantal Engelse en Amerikaanse advocatenkantoren.  Dit heeft geleid tot een enorme stijging in overhead kosten van dergelijke kantoren, die nochtans niet altijd een onmiddellijke meerwaarde biedt in de dienstverlening aan de cliënt. 

In de huidige markt bestaat er daarom een duidelijke opportuniteit voor een advocatenkantoor zoals Cadanz, om juridische diensten van hoge kwaliteit aan te bieden aan betaalbare tarieven, voor zowel nationale als internationale topbedrijven en start-ups.  De nood bij ondernemingen aan kwalitatieve en gespecialiseerde juridische dienstverlening is zeer groot, en bestaat ook in veel dossiers waar een multinationale organisatie niet is vereist. 

Cadanz werd daarom opgericht vanuit de overtuiging dat voor een aanzienlijk aantal dossiers in de zakenadvocatuur in België een kleine en efficiënte structuur de meest verantwoorde oplossing is voor de cliënt.  

Jan Stoop en Dirk Strobbe zijn vertrouwd met alle aspecten van het ondernemingsrecht, waarbij zij zich profileren in transactioneel werk (M&A) en adviesverlening aan binnen- en buitenlandse bedrijven omtrent diverse aangelegenheden van het vennootschapsrecht, financieel recht en handelsrecht.

dotted_texture