08/07/10

Bruno Lebrun vervoegt UGGC & Associés als nieuwe vennoot

Bijna 20 jaar actief in Brussel, UGGC & Associés versterkt het Brussels kantoor en meteen ook het departement economisch recht met de komst van Bruno Lebrun, nieuwe vennoot gespecialiseerd in mededingings – en Europees recht.

Bruno Lebrun is advocaat aan de Brusselse balie sedert juni 1994 en is gespecialiseerd in mededingings- en Europees recht.

De dagdagelijkse praktijk van Bruno Lebrun wordt beheerst door kartels en concentraties tussen ondernemingen en dit zowel op Europees als op nationaal niveau. Hij was onder meer betrokken in onderzoeken verricht door de Europese Commissie in verband met misbruik van machtsposities en geeft raad aan vennootschappen over hun projecten met joint ventures. Tevens staat hij bedrijven en overheden bij in verband met vragen en procedures over staatssteun. Last but not least, geeft hij adviezen over diverse kwesties van Europees recht in de meest diverse gebieden zoals de farmasector, het leefmilieu, de financiële diensten of nog de bescherming van de privacy.

De aanwezigheid van Bruno versterkt de relaties van UGGC met de Europese instellingen in Brussel en in het bijzonder met de Europese Commissie, met wie Bruno bijna dagelijks contacten onderhoudt in het kader van procedures, klachten en aanmeldingen, maar ook op een meer informele wijze.
Zo staat hij de economische actoren bij in hun besprekingen met de Europese instanties zowel in het stadium van de totstandkoming van nieuwe reglementeringen als voor het verdedigen van hun belangen in concrete dossiers.

“Ik ben zeer gelukkig om UGGC & Associés te vervoegen en alzo bij te dragen tot een nieuwe dynamiek van de Brusselse vestiging. De reputatie van UGGC in Frankrijk, de toenemende internationale dimensie ervan en de aanwezigheid gedurende bijna 20 jaar in Brussel zijn troeven die UGGC Brussel in staat stellen om een breed palet van diensten te verschaffen die zowel Belgisch recht, mededingingsrecht en het recht van de Europese Unie omvatten en daarover kunnen wij alleen maar fier zijn ”, zegt Bruno Lebrun.

Ik ken Bruno al van het begin van mijn carrière en ik ben dan ook erg blij dat hij nu heeft beslist om ons te vervoegen wat de ontwikkeling van onze praktijk mededingings- en Europees recht zeker zal stimuleren. Dit project kadert perfect in de toenemende internationalisering van UGGC & Associés”, verklaart Corinne Khayat, specialiste Frans en Europees mededingingsrecht in het Parijs’ kantoor.

Alvorens UGGC & Associés te vervoegen was Bruno actief in diverse internationale kantoren waaronder recentelijk Howrey LLP (2005-2007) en Latham & Watkins LLP (2007-2010).
Bruno kan overigens rekenen op zijn trouwe vroegere medewerker Thibault Balthazar die eveneens UGGC & Associés vervoegt en overkomt van Latham & Watkins LLP, bij wie hij aan de slag was in de antitrust praktijk.
Thibault is beslagen in de materie van het Europees recht en liep o.a. stage bij het Hof van Justitie van de Europese Unie.

dotted_texture