14/09/18

Compliance vereist buitengewone professionals

Het zou moeilijk zijn om te stellen dat een enkele aanpak een bedrijf zou kunnen helpen bij het oplossen van problemen op het gebied van regelgeving en compliance. Zeker niet in België, en vooral niet voor KMO’s. Maar ook in ons land worden bedrijven van alle groottes geadviseerd om serieus te controleren of ze over de juiste en de goede mix van vaardigheden beschikken om te kijken naar alle veranderingen in regelgeving. GDPR was een perfecte illustratie van het belang dat aan gegevensbescherming moet worden gegeven en een waarschuwing over de groeiende uitdaging van compliance problemen.

Om Belgische bedrijven op dit gebied te helpen, hebben vier toonaangevende organisaties – het Verbond van Belgische ondernemingen (VBO), de Federatie van de Belgische Kamers van Koophandel (Belgische Kamers), de Internationale Kamer van Koophandel in België (ICC België) en Transparency International Belgium (TI Belgium), hun krachten gebundeld om CompliancePro.be te creëren, een platform dat compliance professionals de opportuniteit biedt om gratis lid te worden van het Compliance Pro Register, een community waarmee u kunt vergaderen in een niet-commerciële omgeving om kennis uit te wisselen en samen initiatieven te nemen. Ten minste 5 jaar professionele ervaring in het veld is vereist voor toelating; en een breed scala aan praktijken en industrieën is al vertegenwoordigd.

Bovendien biedt compliancepro.be alle bedrijven een 360 ° compliance training aan bestaande uit een cyclus van 5 namiddagen in Brussel tussen 10 oktober en 7 februari. Meer dan 15 van de beste juridische en zakelijke experts van België op verschillende compliance-gebieden zullen zich bezighouden met bedrijfsethiek en compliance management zowel met als specifieke aandacht voor onderwerpen zoals anti-corruptie, antitrust, gegevensbescherming, naleving van de handelswetgeving, onderzoek, crisiscommunicatie, ...

En de kers op de taart - de medeorganisatoren van compliancepro.be benadrukken het feit dat alle bijeenkomsten net zo vriendelijk en leuk moeten zijn als inhoudelijk interessant. Compliance professionals zijn inderdaad zeker de moeite waard! Er is een speciaal persoon nodig om vandaag een professional in compliance te zijn: kennis, vaardigheden, flexibiliteit en ruimdenkend zijn absoluut nodig om de complexe wettelijke obstakels van morgen te overwinnen !

dotted_texture