06/04/20

Corona hot-line voor KMO-ondernemers en zelfstandigen

Pro bono telefonische hulp tijdens coronacrisis 

Vanaf vandaag start NautaDutilh met laagdrempelige juridische hulp voor KMO-ondernemers en zelfstandigen die geconfronteerd worden met juridische vragen rondom COVID-19. Een speciaal opgericht team helpt hen kosteloos op weg bij vragen over bijvoorbeeld de noodpakket-maatregelen van de overheid of over lopende contractuele verplichtingen. Via de website kunnen KMO-ondernemers en zelfstandigen aangeven voor welke juridische vragen ze staan. De advocaten van NautaDutilh bellen hen vervolgens zo snel mogelijk terug (in elk geval de volgende werkdag) om tijdens een kort telefoongesprek de mogelijke opties te bespreken. 

Managing partner van NautaDutilh Petra Zijp licht het initiatief toe: "We weten dat veel ondernemers van kleine ondernemingen zich geconfronteerd zien met juridische vragen, maar mogelijk niet goed weten bij wie ze daarvoor terecht kunnen, en ook veel andere dingen aan hun hoofd hebben. Tegelijkertijd zien wij dat veel van onze advocaten graag hun expertise willen inzetten om anderen te helpen. Daaruit is vervolgens dit initiatief ontstaan." 

Hoe werkt het?

  • Ondernemers en zelfstandigen in Nederland, België en Luxemburg kunnen op de website van NautaDutilh een formulier invullen en aangeven welke juridische vraag zij hebben;
  • De ondernemer wordt zo snel mogelijk gebeld (in elk geval de volgende werkdag) voor een kort gesprek waarin de ondernemer en de advocaat samen door de vraag lopen en mogelijke opties bespreken.
  • Het doel is dat de ondernemer of zelfstandige weet welke mogelijkheden hij of zij heeft – en hoe (juridisch) verder te handelen. 

Dit initiatief is exclusief bedoeld voor KMO-ondernemers en zelfstandigen. Huidige cliënten van NautaDutilh kunnen met hun vragen terecht bij hun vertrouwde adviseurs. Daarnaast deelt het kantoor inzichten, en houdt het juridische ontwikkelingen die betrekking hebben op de corona-crisis bij op de speciaal opgerichte COVID-19 sectie op de NautaDutilh website.

dotted_texture