Legal interim managers : 20 tips in 20 weken - Tip nr. 12: Vorm u
12/01/2017

Als voormalig legal interim manager en verantwoordelijke voor LEGALIA heb ik, op basis van mijn specialisme en mijn ervaringen in het legal interim management, 20 adviezen geformuleerd die volgens mij de basis zijn voor het goede verloop van een legal interim management-opdracht.

Het advies nr. 12 luidt: " Vorm u ".

Ik lees of hoor graag uw opmerkingen betreffend dit onderwerp...

Tip nr. 12: Vorm u

Gezien u opdrachten als legal interim management uitvoert, zijn al uw tijd en energie besteed worden aan uw klant. De vraag is over het algemeen zeer sterk en u hebt geen tijd om een paar uur in de bibliotheek door te brengen om u te informeren over een bepaald onderwerp om de laatste ontwikkelingen in de jurisprudentie van een bepaalde materie te raadplegen.

Als u voorheen deel uitmaakte van een advocatenkantoor of een vormingsbedrijf, werd u regelmatig aangeboden ervoor te zorgen dat uw rechtsgebied te allen tijde optimaal blijft.

Als legal interim manager volgen de opwindende opdrachten elkaar op en, na drie, vier of vijf opdrachten te hebben getekend, realiseert u zich plotseling dat twee of drie jaar bliksemsnel zijn voorbij gegaan. Het kan zijn dat de materies die u regelmatig uitvoert aanzienlijk zijn veranderd zonder dat u het gemerkt hebt. Dit geldt met name vooral voor legal interim managers die hun diensten aanbieden in bedrijven die geen juridische afdeling hebben. Sterker nog, als enige juridische adviseur, wie kan u waarschuwen voor een dergelijke wetswijziging, een dergelijke jurisprudentiële evolutie of een dergelijke leerstellige kennisgeving? Vermoedelijk niemand.

Aarzel daarom niet om tussen elke opdracht de balans op te maken van uw juridische kennis.

Neem deel aan vormingen - en ze zijn talrijk - in de materies die u regelmatig uitvoert. Lees vakbladen en praat met uw collega's.

Dit zal onaangename verrassingen vermijden tijdens of - nog erger - na een project. U maakte de keuze van de onafhankelijkheid en u werkt voor belangrijke bedrijven in hun sector. Zodat deze tabel compleet zou zijn: ga verder met u te vormen!

Zie ook : Legalia ( )

[+ http://www.legalia.eu]

Mr. Harold Dulait Mr. Harold Dulait
Founding Partner
[email protected]

LexGO Network