Legal interim managers: 20 tips in 20 weken -Tip nr. 11: Maak voorstellen
08/12/2016

Als voormalig legal interim manager en verantwoordelijke voor LEGALIA heb ik, op basis van mijn specialisme en mijn ervaringen in het legal interim management, 20 adviezen geformuleerd die volgens mij de basis zijn voor het goede verloop van een legal interim management-opdracht.

Het advies nr. 11 luidt: " Maak voorstellen ".

Ik lees of hoor graag uw opmerkingen betreffend dit onderwerp...

Tip nr. 11: Maak voorstellen

De komst van een legal interim manager binnen een bedrijf wordt om verschillende redenen verwacht, de meest voor de hand liggende is een behoorlijke werkdruk.

Wanneer de advocaten tenslotte kunnen rekenen op een consultant en zich weer kunnen concentreren op de inhoudelijke taken die zij uitvoeren, wordt de volgende vraag voor de legal interim manager vaak gesteld: wat vindt u van de organisatie van de afdeling? En de klassering van onze contracten, denkt u dat we ons systeem kunnen verbeteren?

Dit is slechts een voorbeeld want er kunnen door de klant andere gelijkaardige vragen gesteld worden.

Eigenlijk weet de laatstgenoemde dat de legal interim manager in het verleden in diverse bedrijven is tussengekomen en wil profiteren van deze ervaring, zodat een externe blik van een deskundige de effectiviteit van een organisatie analyseert die van binnenuit vaak moeilijk te meten valt.

De legal interim managers realiseren het zich wellicht niet voldoende, maar gezien het feit dat ze de organisatie en het beheer van een groot aantal juridische afdelingen hebben gezien en getest, hebben zij een waardevolle expertise.

Waarom de klant met dit punt niet helpen? Dit zal zeker gewaardeerd worden en het doet in geen geval concessies aan de geheimhoudingsplicht, omdat het alleen verbeteringen aan een organisatiesysteem suggereert.

Dus hier is mijn advies: indien dit wordt gevraagd of als u denkt dat het zou worden gewaardeerd door uw klant, deel uw ervaring om hem te helpen bij het verbeteren van de organisatie van zijn juridische afdeling!

Zie ook : Legalia ( )

[+ http://www.legalia.eu]

Mr. Harold Dulait Mr. Harold Dulait
Founding Partner
[email protected]

LexGO Network