Aan de slag als legal interim manager
29/08/2014

Aan de slag als legal interim manager

Legal interim management is een vorm van juridische dienstverlening die nog steeds in de lift zit. Vandaag stijgt ook de vraag naar junior legal interim managers en bijgevolg overwegen alsmaar meer jonge advocaten en juristen deze beroepskeuze.

Wat maakt dat ze deze stap zetten? Wat zijn de mogelijkheden? Hieronder geven we je graag een blik achter de schermen van de boeiende wereld van legal interim management!


Wat is legal interim management precies?

De legal interim manager vangt een tijdelijke juridische nood op binnen een organisatie. Dit kan zijn om ondersteuning te bieden in afwachting van een vaste aanwerving, om een tijdelijk personeelstekort op te vangen of in het kader van een specifiek project.

Legal interim management projecten bestaan binnen de meest diverse juridische materies (Banking & Finance, Corporate, Real Estate, Compliance, Labour, ... ). Projecten variëren in tijdsduur en worden ingevuld à rato van 1 of meerdere dagen per week tot zelfs fulltime.


Wie zijn de legal interim managers?

Legal interim managers zijn zowel advocaten als freelancers-juristen, die geen advocaat zijn.

De succesvolle legal interim manager beschikt over een groot integratievermogen en pragmatische aanpak. Een sterke klantgerichtheid, een stevige dosis dynamisme en flexibiliteit en een snelle inzetbaarheid zijn cruciaal. Tot slot is ook een goede talenkennis belangrijk.


Legal interim management, what's in it for me?

Afwisseling, vrijheid, projectmatig werken, steeds nieuwe werkomgevingen en een ruime blik op de bedrijfswereld... deze elementen verleiden steeds meer juristen tot legal interim management.

Ook advocaten die in de opstartfase van hun eigen kantoor zitten, combineren hun beginnende praktijk vaak met legal interim opdrachten. Dit geeft hen de mogelijkheid om hun naamsbekendheid en netwerk te vergroten.

Last but not least, betekenen interim projecten een enorme meerwaarde voor een cv, het zijn steeds mooie referenties die kunnen worden voorgelegd.


Klinkt als een mooie opportuniteit? Hoe begin je eraan?

De meerderheid van de legal interim managers doet een beroep op een gespecialiseerde partner die zich, dankzij zijn salesinspanningen, kan beroepen op een ruim (internationaal) klantenbestand wat resulteert in boeiende projecten.

De jarenlang opgebouwde vertrouwensband zorgt er voor dat een gespecialiseerde partner bij zijn klanten garant staat voor het aanbieden van kwalitatieve hoogstaande legal interim managers.

USG Legal Professionals biedt de legal interim manager toegang tot uitdagende projecten bij de meest uiteenlopende bedrijven. Daarenboven organiseren onze consultants opleidingen en netwerkingevents en geven ze advies over het statuut en het financieel kader.


Hoe zit dat met dat financieel plaatje?

De legal interim manager zal zijn activiteit bijna steeds als zelfstandige en dus op freelance basis uitoefenen. De meeste interim managers worden betaald op basis van een dagvergoeding dewelke varieert in functie van de ervaring, duurtijd en de complexiteit van de opdracht.


Geprikkeld? Overweeg je de stap naar legal interim management?

Neem je carrière in handen en informeer naar je mogelijkheden!


Veel succes!

Het USG Legal-team

USG Legal Professionals

Britselei 80 - 2000 Antwerpen
Tel. 02 218 47 34

[email protected]
www.usglegal.be

Zie ook : USG Professionals ( )

Mrs. Céline Chomé Mrs. Céline Chomé
Senior Consultant Legal interim management
[email protected]

LexGO Network