Data Protection Officer - Junior Legal Counsel (m/v)
15/08/2020

Regio: Brussel
Functie: Jurist(e), Compliance
Type werkgever: Onderneming
Materie: Handelsrecht en contracten, Vennootschapsrecht, Gegevensbescherming & privacy
Type job: Voltijds
Contract Type: Contract onbepaalde duur

Als Data Protection Officer (DPO) speel je een sleutelrol en help je een adequaat beveiligingsbeleid te garanderen voor de bescherming van persoonsgegevens bij Multipharma. Als Junior Legal Counsel zorg je voor het beheer van de juridische dossiers van het bedrijf en vervul je ook de rol van juridisch adviseur voor alle afdelingen.

Toon Alles
Sluit Alles


Als Data Protection Officer (DPO) speel je een sleutelrol en help je een adequaat beveiligingsbeleid te garanderen voor de bescherming van persoonsgegevens bij Multipharma.

Als Junior Legal Counsel zorg je voor het beheer van de juridische dossiers van het bedrijf en vervul je ook de rol van juridisch adviseur voor alle afdelingen.

Je rapporteert aan de verantwoordelijke van de juridische afdeling. 

Aspecten met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens:

  • Als DPO zorg je ervoor dat het bedrijf voldoet aan de bepalingen van de AVG en andere bepalingen van de communautaire of nationale wetgeving met betrekking tot de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en de verwerking van persoonsgegevens;
  • Je voert analyses uit, adviseert en ondersteunt de leiding en het management van de verschillende afdelingen van Multipharma bij het opstellen en implementeren van regels en voorschriften op het gebied van gegevensbescherming en informatiebeveiliging;
  • Je coördineert en assisteert het bedrijf bij het opstellen en bijhouden van het register van behandelactiviteiten;
  • Je bent betrokken bij verschillende Multipharma projecten voor aspecten die te maken hebben met veiligheid en privacy. Je bestudeert de risico's van informatieverwerking. Indien nodig bied je oplossingen om deze aspecten adequaat te managen;
  • Je bent verantwoordelijk voor het vergroten van het bewustzijn en de permanente educatie van werknemers die getroffen worden door deze verwerking van persoonsgegevens;
  • Je verbreedt je kennis op dit gebied via studiedagen, vakliteratuur, opleiding en zelftraining;
  • Je werkt samen met de bevoegde gegevensbeschermingsautoriteit en speelt de rol van contactpersoon, zowel voor interne medewerkers als voor derden.


Juridische aspecten:

  • Je geeft juridisch advies met betrekking tot alle activiteiten en verrichtingen die door de vennootschap worden uitgevoerd (met uitzondering van aangelegenheden die verband houden met fiscaal en sociaal recht);
  • Je schrijft, beoordeelt en volgt de contracten die Multipharma heeft gesloten op vele gebieden (contracten met leveranciers, partnerschapscontracten, productiecontracten, dienstverleningscontracten, enz.).
  • Je geeft advies over farmaceutische ethiek en ondersteunt Multipharma-apothekers bij de procedures die ze ondergaan vóór de Orde van Apothekers;
  • Je draagt ??bij aan het management van het juridisch secretariaat van groepsmaatschappijen (“Corporate Housekeeping”) en je ondersteunt hen in het kader van overnames, fusies of verkopen van bedrijven.

Diploma: Je hebt een Master in de Rechten.

Ervaring: Je hebt minimaal 3 jaar professionele ervaring, waaronder 1 jaar als privacyadviseur of als DPO, waardoor je je snel kan investeren in de verschillende dossiers. Beroepservaring in een zakelijke rechtspositie en / of in de advocatuur is een onmiskenbare troef.

Kennis en interesses:

  • U heeft een reëel belang bij de bescherming van persoonsgegevens;
  • Je hebt bij voorkeur een DPO training gevolgd, of je hebt tenminste een grondige kennis van GDPR en gegevensbeschermingspraktijken;
  • Je hebt een goede kennis van informatietechnologie en beveiligingssystemen;
  • Je bent geïnteresseerd in nieuwe trends en technologieën op het gebied van informatiebeveiliging en privacybescherming, die een maatschappelijke meerwaarde kunnen betekenen;
  • Je hebt een zeer goede algemene kennis van recht, in het bijzonder handelsrecht, ondernemingsrecht en contractenrecht.


Talen: Je spreekt vloeiend Frans en Nederlands en hebt een goede kennis van het Engels;

Vaardigheden:

  • Je waardeert het werken op het gebied van privacy en je ziet in DPO's functie de mogelijkheid om de verwerking van persoonsgegevens en de operationele werking van Multipharma te verbeteren;
  • Je wil inzetten op verdere ontwikkeling en training volgen;
  • Je hebt voldoende affiniteit met ICT en hebt een groot analytisch vermogen;
  • Je hebt discretie en weet hoe je met vertrouwelijke gegevens moet werken;
  • Je hebt de mogelijkheid om diverse bestanden te beheren in veel juridische zaken;
  • Je werkt graag in een groep en werkt samen met de verschillende afdelingen en teams;
  • Je bent proactief, pragmatisch en je kunt zelfstandig werken;
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden;
  • Een gevarieerde voltijdse functie met verantwoordelijkheid
  • Een aantrekkelijk salaris met extra-legale voordelen
  • Een professioneel team en een stimulerende werkomgeving
  • Professionele uitdagingen met een impact op de ontwikkeling van de onderneming
  • Mogelijkheden tot professionele en persoonlijke ontwikkeling
  • Werken in een stabiele en gezonde onderneming
  • Werken in een bedrijf waar solidariteit, empathie en expertise basiswaarden zijn

Geïnteresseerd?

Solliciteren? Stuur uw kandidatuur naar jobs@multipharma.be. Vermeld de referentie "LexGO17/08".

Andere vacatures van Multipharma

Andere vacatures voor zelfde functie: Jurist(e) , Compliance

Andere vacatures in zelfde materie(s): Handelsrecht en contracten , Vennootschapsrecht , Gegevensbescherming & privacy

Andere vacatures in zelfde functie en regio: Jurist(e) (Brussel) , Compliance (Brussel)

Alle vacatures

Jobs in de kijker

Administratieve medewerker...

Administratieve medewerker (m/v)

Read more
Gestionnaire de Marchés...

Gestionnaire de Marchés Publics à orientation juridique (h/f/x)

Read more
Associate - Corporate &...

Associate - Corporate & Finance (with a strong interest in Corporate)

Read more
Fiscaal advocaat (4+ jaar...

Fiscaal advocaat (4+ jaar ervaring in Estate Planning)

Read more
Associate - Corporate &...

Associate - Corporate & Finance (with a strong interest in Banking...

Read more
Litigation Associate

Litigation Associate

Read more
Legal Insurance Advisor

Legal Insurance Advisor

Read more
Junior / medior legal...

Junior / medior legal researcher (part-time) - VUB/ULB sustainable...

Read more
Associate 2-3 years - Real...

Associate 2-3 years - Real Estate

Read more
Associate Corporate M&A...

Associate Corporate M&A - Antwerpen

Read more

LexGO Network