12/07/17

Lieve pleit voor harmonisatie: over harmonisatie van arbeidsvoorwaarden

In de voorbereiding van de fusie tussen Cynalco Medics en Vandam Pharma blijkt dat de werknemers van Vandam Pharma recht hebben op maar liefst 10 extralegale vakantiedagen en dat zij daarenboven geen eigen bijdrage hoeven te betalen voor hun aanvullend pensioen.

Voor zover de extralegale vakantiedagen individueel werden toegekend aan de werknemers van Vandam Pharma is er in principe geen wettelijke verplichting om die dagen ook aan de werknemers van Cynalco toe te kennen.

Bij een ongewijzigde voortzetting door Vandam van het bestaande pensioenstelsel bij Cynalco, bestaat echter een groot risico op een schending van het discriminatieverbod voorzien in de pensioenwetgeving.

Lieve is als echte team player bezorgd over haar misnoegde collega’s bij Cynalco. Om gedemotiveerde werknemers te vermijden en om alle juridische discussies te voorkomen, lanceert Lieve het idee van een harmonisatie-cao. Zo kunnen alle werknemers overschakelen op één set spelregels. Om ook de werknemers van Vandam Pharma on board te krijgen, stelt ze voor om eventuele ‘verworven voordelen’ eenmalig af te kopen met een forfaitaire vergoeding.

Nieuwsgierig naar case 1? Bekijk het dan hier!

dotted_texture